Economic

Comercianţii din Piaţa Unirii se plang că iarna n-au clienţi

Iulia Crețu
18 dec 2012 1113 vizualizări
Si din această cauză cer Consiliului Local Focşani să le scadă chiriile

Spaţiile comerciale din Piaţa Unirii şi Grădina Publică din Focşani nu au prea mare căutare pentru clienţi în sezonul rece. Terasele şi bistrourile din centrul targului stau mai mult goale în perioada de iarnă, spre deosebire de vara, cand sunt pline de clienţi însetaţi, care răman în  aer liber pană la ore tarzii din noapte. Un comerciant din Piaţa Unirii a înaintat luna trecută Primăriei şi Consiliului Local Focşani o adresă prin care cere suspendarea activităţii sau reducerea tarifului la chiria lunară. “Spaţiul comercial nr. 1 cu destinaţia bistro, suprafaţă utilă de 41,80 mp, a fost adjudecat în urma licitaţiei publice organizate de instituţia noastră în data de 6.03.2012 la preţul de 15,50 euro/mp/lună, a achitat toate obligaţiile stabilite prin contract, fiind la zi cu plata chiriei. Sumele încasate din desfăşurarea activităţii, numărul redus de consumatori în perioada rece a anului şi preţul ridicat al chiriei depăşesc cu mult valoarea veniturilor realizate”, se arată în informarea care a fost ataşată la mapa de lucru a consilierilor municipali focşăneni de la şedinţa lunii trecute.

Dacă cererea comerciantului nu se aprobă, atunci se poate ajunge la solicitarea rezilierii contractului de închiriere şi returnarea garanţiei reprezentand contravaloarea chiriei pentru două luni, constituită în favoarea Primăriei Focşani. Deocamdată consilierii municipali au luat la cunoştinţă despre această situaţie şi, cel mai probabil anul viitor, se va lua în calcul reducrea chiriilor anuale sau acordarea unor reduceri în extrasezon. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
ALIS, acum 4144 zile, 22 ore, 12 minute, 42 secunde
pai cine a votat de 23 ani tiganimea la conducere, nu voi focsanenii? tov bacischi e negru si corupt ,nea marian e corupt de gagici,iar saful pietii e corupt ca daca nu il corupe tiganii .
Ioana, acum 4144 zile, 22 ore, 43 minute, 40 secunde
kg de jumari in Piata Unirii este 60 ron.....hai sa fim seriosi cine naiba cumpara asa ceva?si restul ...la fel .., nici daca ma dadeau banii afara din casa si nu cumparam asa ceva
Stefan M, acum 4145 zile, 2 ore, 40 secunde
VRANCENII sunt ******, se lasa cumparati la alegeri, nu au perspectiva si predispusi la ura fara nici un motiv, asa ca isi merita soarta. Au votat Oprisan, acum pe el trebuie sa il traga la citeste integral
lars, acum 4145 zile, 4 ore, 25 minute, 43 secunde
imaginea pe care ne-o ofera spatiile goale din piata unirii este o reflexie a puterii de cumparare,a gradului de dezvoltare a orasului.mai pe scurt suntem VARZA!imi este teama ca judetul nostru nu va citeste integral
copilot, acum 4145 zile, 5 ore, 10 minute, 58 secunde
Dacă nu merge în Piața Unirii să se mute în Piața Moldovei zis Corupției unde este paradisul bișnițarilor din județ și județele învecinate. Sănătate tată !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.