Economic

OPSPI cheltuie cinci milioane de euro ca să găsească manageri privaţi

Ziarul de Vrancea
16 dec 2012 643 vizualizări
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie a semnat cu mai multe firme un contract-cadru în valoare totală estimată de 22,1 milioane lei (aproape 5 milioane euro) pentru asistenţă în alegerea administratorilor şi membrilor consiliilor de administraţie/supraveghere în fime de stat.

Acordul-cadru a fost semnat de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) cu asocierea formată din PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group, asocierea Boyden Global Executive Search şi Choice Management&Consulting, asocierea Fast Forward Solutions şi The Searchers Advisory Group, asocierea Quest Advisors şi Transearch International, precum şi cu firma Grafton Recruitment, au declarat agenţiei surse oficiale. Preţul total estimat al contractului-cadru este unul maxim şi include TVA. Rolul firmelor de recrutare selectate este de a realiza lista scurtă cu propuneri de candidaţi pentru companii din portofoliul Ministeului Economiei pentru care vor fi numiţi manageri privaţi. "Va fi încheiat şi un contract subsecvent prin care firmele se obligă să garanteze ocuparea postului pe o perioadă de minimum 12 luni de la data începerii activităţii candidatului în cadrul companiei pentru care a fost recrutat. Dacă un candidat din lista scurtă este numit în mai multe consilii de admunistraţie sau supraveghere, respectiv pană la cinci astfel de consilii, firma se obligă să gatanteze ocuparea postului, tot pentru minimum 12 luni, pentru fiecare dintre poziţiile de administrator. în perioada de garantare, înlocuirea candidatului selectat, din motive neimputabile OPSPI sau companiei de stat, va fi efectuată cu acoperirea integrală a costurilor de către firma de recrutare", au arătat sursele citate. Aceasta a fost a doua tentativă a statului de a selecta firme care să caute directori pentru companiile de stat, după ce un astfel de acord a fost încheiat în octombrie 2011 cu firma de recrutare Pedersen & Partners. Acordul cu Pedersen & Partners a încetat însă în luna mai, "în condiţii amiabile", din cauză că Ministerul Economiei intenţiona să deruleze procedura printr-o altă modalitate decat cea prevăzută la semnarea contractului. În urmă cu o lună, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Rodin Traicu a declarat că Fondul Monetar Internaţional (FMI) are o "deficienţă" de înţelegere că introducerea managementului profesionist în companiile de stat necesită timp şi vrea "aşa, un zvac" din partea Guvernului pentru urgentarea procesului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.