Economic

Instanţă îl scapă pe şefului Omniasig de o amendată dată de CSA

Ziarul de Vrancea
16 dec 2012 885 vizualizări
Mihail Tecău a fost sancţionat din cauză că societatea pe care o conduce a înregistrat în primele cinci luni ale anului un număr în creştere de plangeri formulate de către clienţi

Curtea de Apel Bucureşti a anulat o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor prin care directorul general al Omniasig, Mihail Tecău, a fost amendat cu 5.000 lei pentru că societatea a înregistrat în primele cinci luni ale anului un număr în creştere de plangeri formulate de către clienţi. "Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Omniasig şi respinge acţiunea formulată de reclamantă ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesuală activă. Admite acţiunea formulată de reclamantul Tecău Mihail. Anulează Decizia 377/21.06.2012 emisă de parată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 12 decembrie 2012", se arată într-o decizie publicată pe pagina web a instanţei. În prima parte a lunii iunie, CSA a sancţionat cu amenzi în cuantum total de 80.000 de lei şapte directori de companii de asigurare care în primele cinci luni ale anului au înregistrat creşteri ale numărului de plangeri din partea clienţilor. Cea mai mare sancţiune, de 30.000 de lei, a fost aplicată fostului preşedinte al Directoratului Astra, Bogdan Alexander Adamescu. CSA a aplicat amenzi de 10.000 de lei fostului director general al Euroins, Bucşa Iulius Alin, directorului de daune al Euroins, Stamov Bozhidar Stoyanov, preşedintelui Directoratului Asirom, Mariana Diaconescu, şi directorului de daune al Asirom, Ovidiu Vădean. De asemenea, preşedintele Directoratului Omniasig, Mihail Tecău, şi directorul Direcţiei de daune a Omniasig, Eugen Stoica, au primit amenzi de 5.000 de lei. Porivit datelor instituţiei, în primele cinci luni ale acestui an la CSA au fost înregistrate 5.462 de petiţii, în creştere cu 71,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cazul preşedintelui Directoratului Asirom, instanţa a respins în 20 noiembrie cererea de anulare a amenzii, decizie atacată cu recurs la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Directorul de daune al Asirom a înaintat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care instanţa a înlocuit amenda contravenţională cu avertismentul şi a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei contestate. "Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei contestate. în baza art. 276 Cod procedură civilă obligă parata la cheltuieli de judecată către reclamant în cuantum de 1.000 lei onorariu avocat. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 5 noiembrie 2012", se arată în decizia instanţei. Cu excepţia lui Eugen Stoica, de la Omniasig, ceilalţi directori ai asigurătorilor sancţionaţi de CSA nu au contestat în justiţie amenzile aplicate de instituţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.