Economic

MOZAIC ECONOMIC: Cel mai scump penthouse la vanzare din ţară costă 3,5 milioane euro

Ziarul de Vrancea
13 dec 2012 1101 vizualizări
Cel mai scump penthouse scos la vanzare în Bucureşti costă 3,5 milioane euro, are o suprafaţă utilă de 560 de metri pătraţi şi 12 camere, saună, cramă şi jacuzzi, dispuse pe două etaje, şi este amplasat în zona Nordului, potrivit datelor portalului Imobiliare.ro.

Portalul a realizat un clasament al celor mai scumpe penthousuri scoase la vanzare în cele mai importante oraşe din ţară, pe baza datelor listate pe Imobiliare.ro. Micile ansambluri rezidenţiale construite în perioada de criză în nordul Capitalei ocupă primele locuri în randul proprietăţilor exclusiviste de pe acest segment. Astfel, în Capitală cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse de 3,5 milioane de euro. Acesta ocupă etajele cinci şi şase ale unui imobil de apartamente din zona Nordului, construit în 2005. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 562 de metri pătraţi şi este formată din 12 camere, o bucătărie, şase băi şi două balcoane. Proprietatea este dotată cu saună, cramă, jacuzzi şi lift şi vine "la pachet"cu trei locuri de parcare în garajul imobilului. Pe locul al doilea în clasament se situează un apartament de pe şoseaua Nordului pe care proprietarul cere două milioane de euro. Locuinţa de tip duplex este amplasată la etajele cinci şi şase ale unui bloc construit în anul 2009.

Apartamentul are o suprafaţă utilă de 330 de metri pătraţi şi este format din şase camere, o bucătărie şi patru băi. Proprietatea dispune şi de o terasă de 140 de metri pătraţi, precum şi de două locuri de parcare în subteran. Tot două milioane de euro este preţul cerut pentru un penthouse situat într-un bloc construit în 2012, în zona Dorobanţi. Apartamentul ocupă ultimele două nivele ale imobilului şi dispune de o suprafaţă utilă de 960 de metri pătraţi, distribuită între 14 camere, 14 băi şi patru bucătării. Un preţ apropiat, respectiv de 1,9 milioane de euro, este cerut pentru un alt penthouse de tip duplex (etajele cinci şi şase) dintr-un imobil construit în anul 2008 în zona de nord a Bucureştiului. Apartamentul dispune de o suprafaţă utilă de 428 de metri pătraţi, împărţită între patru camere, trei băi, o bucătărie şi terasă. Locuinţa are vedere la parcul Herăstrău.

Preţurile din provincie sunt cu mult mai jos decat cele din Capitală. Astfel, în Braşov, oraşul care locul al doilea în clasamentul oraşelor cu cele mai mari preţuri la penthouse-uri, cel mai scump apartament scos la vanzare costă 700.000 de euro şi ocupă ultimele trei etaje (un etaj propriu-zis plus două nivele de mansardă) ale unui imobil construit în anul 2010 în centrul istoric al oraşului. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi cuprinde şase camere, patru băi, o bucătărie şi trei balcoane. Alt penthouse din zona Braşovului vechi (care face parte dintr-un imobil construit în anul 2007) are un preţ cerut de 499.000 de euro. Proprietatea este complet mobilată, are o suprafaţă utilă de 300 de metri pătraţi şi dispune de patru camere, trei băi, o bucătărie, două balcoane şi două locuri de parcare. La Iaşi pot fi găsite cele mai ieftine astfel de proprietăţi, avand în vedere că un penthouse situat în zona Copou are un preţ cerut de 199.000 de euro. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi şi face parte dintr-un imobil cu cinci etaje construit în anul 2011.

Investiţiile străine au crescut la 1,27 miliarde euro

Investiţiile străine directe au totalizat în primele zece luni 1,27 miliarde euro, faţă de 1,05 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat ieri BNR. Participaţiile la capital consolidate cu pierderea netă au însumat 440 milioane euro, iar creditele intra-grup 833 milioane euro. Investiţiile străine directe au finanţat 29,3% din deficitul contului curent. Premierul Victor Ponta a declarat în noiembrie că volumul investiţiilor străine directe se va ridica în acest an la un nivel mai mic sau egal cu cel consemnat anul trecut, de 1,9 miliarde euro, proiecţiile pentru anul viitor fiind însă mai optimiste, avand în vedere investiţiile preconizate în sectorul energetic. Investiţiile străine atrase de Romania au înregistrat un trend descrescător începand cu sfarşitul anului 2008, anul trecut atingand un minim al ultimilor nouă ani, sub nivelul înregistrat în 2003, de 1,946 miliarde de euro

Alegerile au umflat deficitul bugetar pană la 1,8% din PIB

Execuţia bugetului general consolidat după primele 11 luni s-a încheiat cu un deficit de 1,8% din PIB, faţă de un nivel de 2,98% din PIB în perioada similară din 2011 şi de 1,19% la finele lunii octombrie, potrivit unor surse guvernamentale. Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011. Deficitul bugetar ar urma să scadă anul viitor la 1,7% din PIB. Produsul Intern Brut estimat pentru acest an este de 607,3 miliarde lei, astfel că Guvernul are la dispoziţie pentru ultima lună a anului un spaţiu de cheltuieli neacoperite de venituri bugetare de aproape 2,4 miliarde lei pentru a se încadra în ţinta de deficit. În 2011, Romania a avut un deficit bugetar pe cash de 4,1% din PIB, după revizuirea datelor privind produsul intern brut.

Hărţile Google, disponibile pe iPhone şi iPad

Google a lansat o nouă aplicaţie de hărţi pentru iPhone, iPad şi alte aparate cu sistem de operare iOS, reintroducand un instrument popular pe care Apple îl înlocuise în septembrie cu un produs propriu care a dezamăgit utilizatorii, relatează Blooomberg. Aplicaţia Google este gratuită şi disponibilă în peste 40 de ţări şi în 29 de limbi, a anunţat compania. Iniţiativa Google a fost în mare parte aşteptată, după ce Apple a renunţat la propriul soft de hărţi. Prima aplicaţie de hărţi a Google a fost un element esenţial încă de la lansarea iPhone în 2007. Apple a fost intens criticată pentru rezultatele inexacte ale aplicaţiei proprii de hărţi, pentru rutele care au făcut utilizatorii să se rătăcească şi pentru informaţiile insuficiente oferite, iar directorul general Tim Cook a fost nevoit să ceară scuze clienţilor. "Este stanjenitor pentru Apple să revină la aplicaţia de hărţi a Google, acest fapt sugerand că nu a reuşit să satisfacă aşteptările pieţei", a declarat Hwang Min-Seong, analist la Samsung Securities în Hong Kong.

Toyota a lansat în Romania modelul Prius Plug-In Hybrid

Toyota a lansat în Romania modelul Prius Plug-In Hybrid, varful de gamă al familiei integral hibride a constructorului japonez, într-o singură variantă de echipare, la un preţ de 43.900 de euro, inclusiv TVA. Odată cu lansarea acestui model, Toyota Romania a inaugurat prima staţie electrică de încărcare Enel din ţară, amplasată la sediul importatorului auto din şoseaua Pipera Tunari. Modelul Prius este cea mai vandută maşină hidridă (cu alimentare cu energie şi carburanţi) la nivel mondial. Modelul beneficiază de scutirea de la plată a taxei de prima înmatriculare şi de diverse avantaje fiscale, precum o reducere de 95% la plata impozitului auto, în Bucureşti. Maşina are o autonomie în modul 100% electric de 25 kilometri şi o autonomie totală de 1.200 kilometri.

Renault iese din afacerea Volvo

Grupul francez Renault a vandut ieri, printr-o ofertă privată, o participaţie de 6,5% la producătorul suedez de camioane Volvo, pentru 12,8 miliarde de doroane suedeze (1,5 miliarde de euro), fondurile urmand să fie folosite pentru reducerea datoriilor şi investiţii în Franţa, Rusia şi China. În 2010, Renault cedase o participaţie de 14,5% la Volvo. "Ceea ce vrea să ştie acum piaţa este dacă Renault va cheltui bani pe pierderi. Modul pozitiv de a interpreta această tranzacţie este să spunem că vor folosi fondurile pentru reducerea îndatorării, iar cel negativ ar fi utilizarea banilor pentru a susţine operaţiuni nerentabile", a declarat Philippe Houchois, analist la UBS Londra, citat de Bloomberg. Producătorul francez este ultimul constructor auto care ia măsuri pentru a-şi consolida situaţia financiară, ca urmare a aşteptărilor ca piaţa europeană să se îndrepte către cea mai mare scădere din ultimii 19 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.