Economic

Ponta deja a uitat ce a promis în campanie

Ziarul de Vrancea
12 dec 2012 966 vizualizări
Anumite măsuri legate de salarii şi taxa auto nu pot avea efecte fără buget aprobat pe 2013 a declarat ieri premierul

Premierul Ponta spune că măsuri privind salarii sau returnarea taxei auto, amanate pentru anul viitor de Guvernul Boc, pot fi aplicate doar după avizarea bugetului, care poate fi aprobat de Parlament după 20 ianuarie, arătand astfel că speră ca zona de consultări pentru noul Guvern să nu fie extinsă Primul-ministru Victor Ponta le-a cerut membrilor Cabinetului, la începutul şedinţei de guvern, să transmită şi ultimele date necesare Ministerului Finanţelor, în vederea definitivării bugetului pentru anul viitor. "Vă rog pe absolut toţi să ne concentrăm pe problemele de finanţare şi de bugetare. Din păcate, nu avem încă bugetul, s-au lungit alegerile, chiar dacă unii nu-şi aduc aminte că s-au opus. Sper să nu se lungească mult prea mult şi zona de consultări şi de numire a noului Guvern. Nu putem să venim cu bugetul. în Parlament, sigur, putem să-l trimitem, dar la începutul anului avem consultări cu partenerii noştri internaţionali, comisiile de specialitate în ianuarie şi, probabil, undeva după 20 ianuarie Parlamentul în sesiune extraordinară pentru aprobarea bugetului", a spus Ponta.

El a asigurat că majorarea salariilor cu 7,5% de la 1 decembrie este acoperită, dar că pentru luna ianuarie este prevăzut, prin lege, ca instituţiile să dispună de 1/12 din bugetul anului 2012 şi a explicat astfel că anumite acte normative, a căror aplicare a fost amanată pentru anul viitor de Guvernul Boc, nu vor putea fi puse în aplicare în lipsa unui buget aprobat. "Asta înseamnă că o mare parte din actele normativ amanate de către Guvernul Boc nu pot să-şi producă efecte decat în momentul în care avem buget şi, aici, vorbesc şi de anumite lucruri care ţin de salarii, vorbesc de taxa auto, de toate celelalte pe care Guvernul Boc le-a amanat pentru 31 decembrie 2012, avand o premoniţie că nu va mai fi domnia sa atunci", a arătat Ponta. Premierul a mai spus că  fondurile de personal vor fi plafonate anul viitor la toate instituţiile bugetare, incluzand Preşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională şi Curtea de Conturi, exceptate fiind sănătatea şi educaţia "Vă spun de pe acum că nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la educaţie. La celelalte instituţii, începand cu structurile centrale, Parlament, Preşedinţie, Curţi Constituţionale, de Conturi, nu. Ne ţinem de cuvant şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămanem cu ea goală pe la jumătatea anului", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Anonim, acum 4124 zile, 6 ore, 2 minute, 6 secunde
Cei care i-au crezut pe USL-isti si i-au votat, sunt niste ******. Toti politicienii sunt la fel. Au plecat niste hoti si au venit altii. cea mai buna solutie era neprezentarea masiva la vot. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.