Economic

Doar 0,5% dintre romani îşi permit vacanţe de peste 10.000 de euro

Ziarul de Vrancea
9 dec 2012 1367 vizualizări
Printre cele mai căutate destinaţii scumpe se numără Insulele Maldive, Caraibe, Bahamas şi Seychelles

Aproximativ 10.000 de romani îşi permit în fiecare an o vacanţă de lux în străinătate de peste 10.000 de euro de persoană, reprezentand 0,5% din numărul celor care pleacă în concediu în afara ţării, potrivit Happy Tour, cel mai mare grup de agenţii de turism din Romania Potrivit Happy Tour, vacanţele scumpe, de peste 3.000 de euro de persoană, au crescut din 2009 cu 10% pe an. "Să călătoreşti este cel mai de succes mod de a-ţi cheltui banii. Romanii încep să devină călători şi nu turişti, iar motivul pentru care a crescut segmentul vacanţelor de lux este că romanii încearcă să cheltuiască banii pe experienţe. Cand este frig afară, dacă ai bani o să-ţi doreşti să mergi într-un loc cald, să încerci experienţe noi. În Austria se pot duce oricand, se pot duce în februarie, dar Crăciunul şi Revelionul sunt ocazii speciale", a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour.

Printre cele mai căutate destinaţii scumpe se numără Insulele Maldive, Caraibe, Bahamas şi Seychelles. Garcia del Valle spune că doar 0,5% din romanii care pleacă în excursii în străinătate îşi permit în fiecare an o vacanţă de peste 10.000 de euro de persoană. Considerand că în Romania sunt 19 milioane de romani, din cei 10% (1,9 milioane) care îşi permit să călătorească în străinătate, procentul celor care îşi permit vacanţe de lux este de 0,5%, adică 9.500-10.000 de persoane", a afirmat şeful grupului de agenţii. El spune că şi persoanele cu venituri scăzute au început să călătorească mai mult, dar aleg Romania.  Şeful Happy Tour afirmă că turiştii care îşi permiteau înainte de criză să meargă în Seychelles merg şi acum în Seychelles, iar aceia care alegeau înainte călătorii oarecum mai ieftine îşi reconsideră acum poziţia şi aleg destinaţii şi mai ieftine. Reprezentanţii Happy Tour au anunţat recent că o familie de romani cu doi copii a plătit 90.000 de euro pentru a-şi petrece revelionul într-un resort de lux în Bahamas, cel mai mare preţ achitat vreodată în Romania pentru o vacanţă de Anul Nou, şi care include un apartament de 150 de metri pătraţi cu vedere la ocean şi valet la dispoziţie.

Happy Tour este cel mai mare grup de agenţii de turism care activează pe piaţa romaneasc şi aparţine fondului spaniol de investiţii GED Capital. Aceasta a cumpărat anul trecut turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour. Achiziţia a fost efectuată după cumpărarea, în 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, şi a companiei Travel House. În decembrie 2007 GED a achiziţionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din Romania după cifra de afaceri.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.