Economic

Regele asfaltului pierde contracte pe bandă rulantă

Ziarul de Vrancea
4 dec 2012 910 vizualizări
CNADNR a reziliat alte două contracte cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache. Acesta este arestat pentru deturnare de fonduri europene

CNADNR a transmis Romstrade înştiinţările de reziliere pentru alte două contracte, de modernizare a DN5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni şi de construcţie a variantei de ocolire Caracal, printre motivele invocate numărandu-se progresul redus al lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate. Contractul de modernizare a DN5, pe o distanţă de 11,6 kilometri, a fost semnat în martie 2011, iar cel de-al doilea a fost încheiat la finele lunii ianuarie a anului trecut. "Decizia de transmitere a înştiinţărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv progresul fizic realizat redus faţă de progresul fizic planificat, neîndeplinirea notificării de remediere referitoare la recuperarea întarzierilor şi nerespectarea angajamentului ferm de recuperare a acestor întarzieri, nerespectarea termenelor asumate cu privire la îndeplinirea punctelor de referinţă din contract şi imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale şi de a finaliza toate lucrările pană la expirarea duratei de execuţie a lucrărilor", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a făcut referire la aceste două contracte la finele săptămanii trecute, şi întrebat ce se va întampla cu ele a afirmat: "Veţi vedea luni". Compania de Drumuri a reziliat recent alte două contracte încheiate cu asocieri din care făcea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad şi pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova. Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost reţinut sambătă de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, şi a fost arestat preventiv, duminică, de Tribunalul Bucureşti. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putand fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.