Economic

Vacanţele de vară achiziţionate în decembrie au reduceri şi de 50%

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 1024 vizualizări
Printre destinaţiile care pot fi cumpărate cu mari reduceri în decembrie se numără litoralul romanesc, Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania

Agenţiile de turism au lansat în luna decembrie programul "Turbo early booking", cu reduceri de pană la 50% pentru pachetele de vacanţă din vară vandute pană la sfarşitul acestui an, discounturile fiind duble faţă de programul clasic early booking, care se încheie la finele lui martie. "În luna decembrie agenţiile au lansat în premieră turbo early booking, un program cu reduceri speciale valabile doar pană la sfarşitul anului. Discounturi care sunt aproape duble faţă de programul clasic early booking, care se încheie la 31 martie", a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, una dintre cele mai mari agenţii de turism intern din Romania şi principalul turoperator specializat în litoralul romanesc.

El spune că reducerile din decembrie ajung pană la 40-50%, iar începand din ianuarie şi pană la finalul lui martie sunt de maxim 25%. Şi Cristian Pandel, proprietarul grupului de agenţii Christian Tour, unul dintre cele mai mari din piaţă, spune că faţă de reducerile din decembrie, în ianuarie preţurile pentru early booking vor creşte cu aproximativ 20%. Reducerile scad treptat la începutul anului, afirmă şi Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, în medie cu 10% pe lună, ajungand în martie la 20-25%. Usturoiu spune că printre destinaţiile care pot fi cumpărate cu mari reduceri în decembrie se numără litoralul romanesc, Grecia, Turcia, Bulgaria şi Spania. Burcea spune că în ceea ce priveşte agenţia pe care o conduce cea mai vandută destinaţie prin early booking este Turcia, dar şi Bulgaria. Sunt şi destinaţii care nu reduc preţurile pentru cei care cumpără vacanţe în avans, şi printre ele se numără Coasta de Azur din Franţa. Şi în Romania sunt pachete care nu se vand prin early booking. "Destinaţiile de iarnă în mod special nu s-au integrat în acest tip de program. în ţară, cel mai slab se vand destinaţiile balneare", spune Usturoiu. Programul early booking a luat amploare în ultimii ani în Romania, ajungand să ocupe o pondere din ce în ce mai mare în vanzările agenţiilor de turism. în cazul unora dintre agenţii, vanzările de pachete early booking au ajuns la o pondere de 30-40% din totalul afacerilor. 

Dar, ca de fiecare dată, Romania este printre ultimele cand este vorba de o tendinţă în domeniu. Dacă discounturile medii acordate de hotelierii din Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania sunt de 30-40%, în Romania media este 15-20%.  Şi acesta este încă un motiv pentru care hotelurile romaneşti sunt printre cele mai goale din Europa, alături de slabul apetit pentru atragerea turiştilor străini, de lipsa agrementului, a investiţiilor în modernizări şi a programelor all inclusive, care fac ca litoralul Bulgariei să fie plin tot sezonul.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.