Economic

Cel mai scump revelion

Ziarul de Vrancea
21 nov 2012 848 vizualizări
O familie de romani a plătit 90.000 de euro pentru o vacanţă în Bahamas

O familie de romani cu doi copii a plătit 90.000 de euro pentru a-şi petrece revelionul într-un resort de lux în Bahamas, cel mai mare preţ achitat vreodată în Romania pentru o vacanţă de Anul Nou, şi care include un apartament de 150 de metri pătraţi cu vedere la ocean şi valet la dispoziţie. "Am vandut un pachet de 15 nopţi în Bahamas, la un resort de lux, pentru o familie cu doi copii, iar preţul aproximativ a fost 90.000 de euro", a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, grupul de agenţii de la care a fost cumpărată vacanţa. Bilete de avion rezervate sunt la first class, categorie chiar şi de două ori mai scumpă decat business class, unde biletele au preţuri cel puţin duble sau triple faţă de cele de la clasa economic. Javier Garcia del Valle spune că foarte puţini romani zboară la first class, respectiv cateva zeci pe an. Apartamentul închiriat în Bahamas are aproximativ 150 de metri pătraţi, iar camerele au paturi cu apă, trei băi şi o terasă cu vedere la ocean.

Familia care a închiriat apartamentul are şi un valet la dispoziţie.  "Turiştii au posibilitatea să se răsfeţe la SPA, să înoate în zece piscine şi, evident, să facă croaziere pentru a vizita arhipelagul Caraibelor. Vor face scufundări şi snorckeling, vor înota cu delfinii şi se vor delecta cu preparate ale bucătăriei locale", a mai spus directorul Happy Tour Group.  În afara de acest pachet turistic, Happy Tour Group a mai vandut vacanţe şi în alte destinatii exotice. O premieră naţională este revelionul în Kenya, cu zbor charter, direct Bucureşti - Mobasa. Tarifele pornesc de la de la 1.910 de euro de persoană, plus taxe.  O altă noutate pe piaţa romanească este vacanţa de iarnă în Palandoken, la 8 kilometri de oraş istoric din estul Turciei, Erzurum. Preţul unui pachet de şapte nopţi la schi în Turcia pleacă de la 700 de euro, plus taxe.  Happy Tour este cel mai mare grup de agenţii de turism care activează pe piaţa romaneasc şi aparţine fondului spaniol de investiţii GED Capital. Aceasta a cumpărat anul trecut turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour.

Achiziţia a fost efectuată după cumpărarea, în 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, şi a companiei Travel House. În decembrie 2007 GED a achiziţionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din Romania după cifra de afaceri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.