Economic

Revelionul în Poiana Braşov, mai scump decat la Roma sau Viena

Ziarul de Vrancea
16 nov 2012 1097 vizualizări
In multe hoteluri din Romania un sejur de revelion costă între 400 şi 1.000 de euro, în timp ce la Roma sau Viena 4-5 nopţi de cazare, cu zbor inclus, costă sub 600 de euro

Preţul pe care trebuie să-l plătească turiştii romani pentru un pachet de revelion pe Valea Prahovei şi Poiana Brapov ajunge la multe hoteluri între 400 şi 1.000 de euro, mai scump decat în capitalele europene, inclusiv Paris sau Roma, unde 4-5 nopţi de cazare, cu zbor inclus, costă sub 600 de euro. Hotelurile deţinute de George Copos la Poiana Braşov sunt printre cele mai scumpe de la munte. Tariful pentru un pachet de cinci nopţi la hotelul Sport, cu demipensiune, este de 968 de euro de persoană, potrivit ofertelor prezentate pe pagina de internet a Ana Hotels. Cu aceşti bani, un roman îşi poate face revelionul, incluzand patru nopţi de cazare, mic dejun şi transport cu avionul în aproape oricare capitală din Europa, în Malta, în Egipt şi chiar în Dubai. Cinci nopţi de Revelion la hotel Bradul, deţinut tot de Copos în Poiana Braşov, costă de la 656 euro de persoană, iar un pachet similar la hotelul Poiana poate fi cumpărat cu minim 600 de euro. Hotelul Alpin din Poiana Braşov vinde pachetul de cinci nopţi de Revelion, care include mic dejun şi cine tematice, cu 719 euro de persoană, iar patru nopţi de cazare, plus mic dejun, la Piatra Mare din Poiana Braşov pot fi achiziţionate cu 2.520 de lei de persoană (560 de euro). Cei care vor să petreacă patru nopţi de cazare cu demipensiune la hotelurile Rina Vista şi Rina Tirol din Poiana Braşov trebuie să plătească 400 de euro, iar patru nopţi cu mic dejun la hotelul Orizont din Predeal costă 2.600 de lei (570 de euro). Un pachet similar la hotelul de patru stele Palace din Sinaia costă 1.900 de lei (420 de euro), iar la hotelul Sinaia din aceeaşi staţiune costă 1.645 de lei (365 euro).

Operatorii din turism spun că tarifele din staţiunile montane romaneşti, în acest an, de revelion, "s-au menţinut scumpe", deşi există voci potrivit cărora tarifele au crescut cu pană la 10%. În ceea ce priveşte destinaţiile ieftine, un revelion la Budapesta, incluzand transport cu autocarul şi patru nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, costă 200 de euro, iar la Atena, tot cu autocarul, un pachet de şapte nopţi costă în jur de 300 de euro. Preţurile sunt mari din cauza cererii, pentru că sunt foarte mulţi romani cu bani care fie nu au timp să plece din ţară de revelion, fie vor să fie văzuţi în staţiunile autohtone. Din cauza acestor tarife mari, străinii nu ajung de revelion în Romania. În schimb, preţurile pentru ofertele din străinătate au scăzut uşor în acest an. Un revelion în Cipru (cinci nopţi de cazare la hotel de patru stele, demipensiune, transport cu avionul şi transferuri) poate fi cumpărat cu 280 de euro, iar într-o staţiune de ski din Austria un pachet de şapte nopţi, incluzand şi skipass, costă sub 400 de euro, cu avionul inclus. Patru nopţi la Istanbul, cu avion inclus, costă 350 de euro, iar un pachet similar la Praga sau Roma poate fi găsit cu 400 de euro. Cei cu mai mulţi bani pot alege Hong-Kong sau Thailanda, unde un pachet de o săptămană costă 1.200 de euro, Africa de Sud (1.700 de euro) sau Republica Dominicană (2.000 de euro pentru nouă nopţi de cazare). Preţul unui pachet de o săptămană în Kenya, cu o cursă charter, porneşte de la 1.000 de euro de persoană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.