Economic

Israelul îl sapă pe Abbas

Ziarul de Vrancea
14 nov 2012 680 vizualizări
Un document israelian propune înlăturarea lui Mahmoud Abbas în cazul recunoaşterii Palestinei ca stat. Preşedintele Autorităţii Palestiniene a anunţat că un vot la ONU pentru recunoaşterea ţării sale urmează să fie dat pe 29 noiembrie

Ministerul israelian de Externe propune "înlăturarea" preşedintelui palestianian Mahmoud Abbas în cazul în care cererea de ridicare a statutului Palestinei la ONU, la sfârşitul acestei luni, va înregistra un succes, potrivit unui document de orientare politică, obţinut ieri de AFP. "Înlăturarea regimului lui Abu Mazen (Mahmoud Abbas) ar fi singura opţiune în acest caz", afirmă acest proiect de document care trebuie aprobat de ministrul de Externe Avigdor Lieberman înainte de a fi supus atenţiei Guvernului în ansamblu. "Orice altă opţiune (...) echivalează cu ridicarea steagului alb şi recunoaşterea eşecului conducătorilor israelieni de a răspunde la această provocare", este adăugat în document.
Lieberman a avertizat deja, la 24 octombrie, în timpul unei întâlniri cu şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, asupra faptului că palestinienii "persistă în acest proiect, care va asigura prăbuşirea Autorităţii Palestiniene", relatează mass-media israeliană.
Preşedintele Abbas a anunţat luni că cererea de ridicare a statutului regiunii palestiniene va fi prezentată în numele Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei în faţa Adunării Generale la ONU, din data de 29 noiembrie. Responsabilii palestinieni au afirmat că sunt gata să înfrunte consecinţele iniţiativei lor la ONU.

Un nou război în Gaza?

FOTO: Maşina şefului operaţiunilor militare Hamas a fost făcută zob de o rachetă

Pe de altă parte, o altă veste - oficială, de data aceasta - anunţă că "eliminarea" în cursul unui raid, ieri, a şefului operaţiunilor militare Hamas, Ahmad Jabbari, reprezintă începutul unei operaţiuni militare împotriva unor grupări armate din Fâşia Gaza. "În urma unor tiruri de rachete, lansate în ultimele zile împotriva Israelului, şeful Statului Major a hotărât să autorizeze o operaţiune împotriva organizaţiilor teroriste din (Fâşia) Gaza, (şi anume) Hamas, Jihadul Islamic, dar şi alte organizaţii", a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei. La randul ei, aripa militară a Hamas a promis o ripostă masivă împotriva Israelului după uciderea lui Ahmad Jaabari, afirmând că "statul evreu a deschis porţile infernului".
"Toate opţiunile sunt pe masă. Dacă va fi necesar, armata este pregătită să lanseze o operaţiune terestră în (Fâşia) Gaza", a scris un purtător de cuvânt militar israelian într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter. Potrivit unor martori, zeci de tancuri aparţinând armatei israeliene erau staţionate în apropierea barierei de securitate instalată între Israel şi acest teritoriu palestinian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.