Economic

Ruşii de la TISE vin să discute despre privatizarea Oltchim

Ziarul de Vrancea
11 nov 2012 645 vizualizări
"Este o întalnire stabilită pe canale diplomatice. Ei sunt interesaţi de o colaborare strategică în sectorul industrial”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu

O delegaţie a companieie ruse TISE, deţinută de Gazprom, va veni la Bucureşti, probabil vinerea viitoare, pentru discuţii cu oficialii Ministerului Economiei privind o colaborare în sectorul industrial, inclusiv în privinţa Oltchim, potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu. "Este o întalnire stabilită pe canale diplomatice. Probabil va avea loc în 16 noiembrie. Ei sunt interesaţi de o colaborare strategică în sectorul industrial, chimic, rafinare, inclusiv în ceea ce priveşte Oltchim", a declarat Traicu. Compania TISE s-a arătat interesată la începutul anului de preluarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, dar nu a participat la licitaţia organizată de Ministerul Economiei în luna septembrie. Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucat Dan Diaconescu, caştigătorul licitaţiei, nu a plătit pană la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat. Combinatul nu produce de cateva luni, activitatea fiind reluată la finele lunii octombrie la o instalaţie de electroliză. Înaiante de anunţarea rezultatului privatizării Oltchim, premierul Victor Ponta afirma că Guvernul va relua, în prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului chimic cu un investitor strategic. Ponta mai afirma, la cea dată că TISE rămane interesată de Oltchim. Veniturile Oltchim au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.