Economic

Finanţări de la FEADR pentru GAL-urile vrancene

Gabriel Sava
8 nov 2012 1689 vizualizări
Patru GAL-uri din judeţ sunt eligibile la finanţare pană la finalul anului în curs

Încă patru Grupuri de Acţiune Locală (GAL-uri), alături de alte trei selectate anul trecut, vor beneficia de finanţare în cadrul schemelor puse la dispoziţie de autorităţile publice prin intermediul FEADR. Conform unei liste date publicităţii de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi patru GAL-uri din Vrancea vor beneficia de finanţarea acordată în cursul acestui an. Acestea sunt GAL Ţinutul Viei şi Vinului (Vrancea- Buzău), Valea Ramnicului, Podgoria Panciu şi Pădurile Dacice (Vrancea- Galaţi) care vor primi finanţări cu valori cuprinse între 3,150 milioane şi 3,330 milioane euro. Grupurile de Acţiune Locală sunt, conform descrierii de pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, entităţi ce reprezintă  parteneriate public – private, constituite din reprezentanţi ai sectorului public, privat şi civil, desemnaţi dintr-un teritoriu rural omogen, care vor trebui să îndeplinească o serie de cerinţe privind componenţa, teritoriul acoperit şi care vor implementa o strategie integrată pentru dezvoltarea teritoriului. Acestor entităţi, APDRP le pune la dispoziţie o schemă de finanţare prin submăsura 431.1 care sprijină construcţia de parteneriate public-private, elaborarea strategiilor de dezvoltare locală şi pregătirea planului de dezvoltare locală în vederea participării la selecţie a Grupurilor de Acţiune Locală (GAL). În Vrancea funcţionează deja trei asemenea grupuri, GAL Siretul Verde, GAL Vrancea Sud-est şi GAL Ţara Vrancei. În Vrancea doar Focşaniul şi Adjudul nu sunt acoperite de Gal-uri. (G. SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.