Economic

ANAF vrea să reglementeze plata contribuţiilor de către nerezidenţi

Mihai Boicu
4 nov 2012 850 vizualizări
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect de ordin prin care vrea să stabilescă procedura plăţii contribuţiilor sociale de către angajaţii nerezidenţi care lucrează în ţara noastră şi angajatorii nerezidenţi

În situaţia în care există un acord încheiat între angajat şi angajatorul nerezident privind achitarea contribuţiilor sociale obligatorii, salariatului îi revine obligaţia declarării şi plăţii contribuţiilor sociale individuale şi ale angajatorului. În situaţia în care nu există un acord, iar angajatorul nu are sediul social sau reprezentanţă în Romania, atunci acestuia îi revine obligaţia de a declara şi plăti obligaţiile sociale datorate în calitate de angajator, reţinerea şi virarea contribuţiilor sociale individuale la organul fiscal competent. Avand în vedere aceste lucruri şi pentru a clarifica legea fiscală, ANAF propune prin proiectul de ordin procedura de înregistrare a acordurilor privind plata contribuţiilor sociale încheiate între angajatorii nerezidenţi şi persoanele fizice rezidente sau nerezidente care lucrează în ţara noastră, organul fiscal pentru administrarea acestei categorii de salariaţi, precum şi introducerea în Formularul 112 a declarării impozitului pe venit şi eliminarea obligativităţii Formularului 224. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.