Economic

Panciul vrea să se împrumute cu 20 de milioane de lei

Mihai Boicu
23 oct 2012 1019 vizualizări
Autorităţile locale din Panciu au angajat o firmă de consultanţă pentru a găsi o bancă disponibilă pentru a împrumuta oraşul cu 20 de milioane de lei, printr-un credit de tip revolving

Suma este necesară pentru a acoperi costurile necesare  începerii şi derulării a nu mai puţin de şapte proiecte finanţate din fonduri europene, cu o valoare totală de aproximativ 18 milioane de euro. “Este singura soluţie pentru a obţine fonduri. Dacă UE tot dă 98% din bani, ce mai contează unul, două procente pentru comisioane? La fondurile de prederare nu trebuia să dai bani înainte, dar acum trebuie să ai fonduri pentru a începe lucrările, abia după aceea se decontează. Dacă nu plătim, pierdem termene, grafice, aşa că trebuie să ne împrumutăm”, a declarat primarul Ion Petre. Panciul derulează cele mai multe proiecte la nivel de judeţ, însă are mari probleme cu veniturile bugetului local şi cu datoriile acumulate. Printre acestea se numără sumele datorate Electrica pentru iluminatul public din oraş. Autorităţile locale speră să poată folosi o parte din cele 9,5 milioane de lei care ar putea fi alocate judeţului pentru stingerea arieratelor, respectiv pentru a achita restanţele la iluminat. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.