Economic

Dan Diaconescu si-a prezentat investitorii care finantau "revolutia Oltchim"

Ziarul de Vrancea
6 oct 2012 1015 vizualizări
Dan Diaconescu l-a prezentat, sambata, pe reprezentantul investitorilor straini despre care spune ca l-ar sustine in demersul sau de a cumpara combinatul chimic de la Ramnicu Valcea.

Acesta este un avocat din Marea Britanie, numit Anthony Seddon, despre care fostul castigator al licitatiei de privatizare a Oltchim spune ca a absolvit Universitatea Cambridge si chiar ca ar fi fost coleg cu Printul Charles.

"Activeaza ca avocat important, dar cunoaste foarte bine realitatea din Europa de Est", a explicat Diaconescu, care a mai adaugat si ca reprezentantul sau "are clienti importanti" chiar si in Hong Kong si in Dubai.

Presedintele PP-DD a declarat, de asemenea, ca in urmatoarele saptamani ii va prezenta publicului si pe alti reprezentanti ai investitorilor care ii vor sustine in achizitionarea companiilor Tarom, Nuclearelectrica, Posta Romana, Transgaz sau Transelectrica.

El a tinut sa sublinieze si faptul ca investitorii care il sustin ar putea sa i-a masuri in urmatoarea perioada de timp pentru a-si recupera prejudiciile. "Grupurile economice, consortiile internationale pe care le reprezinta Anthony Seddon sunt deranjate si se gandesc si ele sa actioneze pentru recuperarea tuturor prejudiciilor". Diaconescu sustine ca acesti investitori straini ar fi inregistrat pierderi semnificative datorate, printre altele, relocarii de fonduri.

"Ei sunt cei care au vrut sa finanteze repornirea combinatului", a mai spus patronul OTV.

Reprezentantul investitorilor, Anthony Seddon:

Avocatul Anthony Seddon reprezinta "prietenii din strainatate" ai lui Dan Diaconescu, cei care urmau sa preia managementul Oltchim dupa incheierea procesului de privatizare.

Seddon este membru al Asociatiei Internationale a Barourilor, dar si al Uniunii Internationale a Avocatilor si al Asociatiei Internationale a Tinerilor Avocati.

Britanicul este specializat in legislatie comerciala, dar are experienta si in domeniul proprietatii intelectuale, avand in vedere faptul ca a lucrat o perioada de timp ca avocat pentru cei din industria muzicala.

gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.