Economic

Subvenţiile pentru asociaţii şi fundaţii se acordă pană la sfarşitul lunii

Silvia Vrînceanu
5 oct 2012 1446 vizualizări
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale organizează selecţia asociaţiilor şi fundaţiilor în vederea acordării de subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul alocat MMFPS, pentru anul 2013

 

Selecţia are loc în baza prevederilor Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, potrivit directorului Vincenţiu Micheci, de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. Documentele necesare se găsesc pe pagina web www.mmuncii.ro/ro/563-view.html.

Documentaţia pentru solicitarea subvenţiei se depune în pachet închis la registratura Ministerului Muncii, din Bucureşti,  pană în ultima zi a lunii octombrie, respectiv  31 octombrie 2012, ora 16:30, şi conţine documentele cerute prin Legea nr.34/1998 aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1153/2001. Pot participa la procedura de selecţie asociaţiile şi fundaţiile care se adresează unor beneficiari din mai multe judeţe ale ţării, acreditate sau licenţiate să acorde servicii sociale şi care acordă de cel putin 12 luni servicii de asistenţă socială într-un cadru organizat, denumit unitate de asistenţă socială.

Unităţile de asistenţă socială pot primi finanţare pentru Centre rezidenţiale, Adaposturi de noapte pentru persoanele fără adăpost, Cantine sociale şi alte servicii de acordare a hranei (masa pe roţi), pentru persoane şi familii cu venituri mici,  Unităţi de îngrijire la domiciliu, pentru persoane cu handicap şi persoane varstnice, Centre de zi care oferă îngrijire personală şi supraveghere, recuperare şi terapii de recuperare, terapii ocupaţionale pentru copii separaţi sau cu risc de separare de părinţi, persoane cu handicap, persoane varstnice, victime ale violenţei în familie, toxicodependenţe, victime ale traficului de persoane, imigranţi şi refugiaţi, fără adăpost, persoane tinere care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. Cei interesaţi se pot adresa pentru detalii Agenţiei Judeţene pentru Plăti şi Inspecţie Socială Vrancea, din Focşani, str. Brăilei nr. 3 bis, camera 39, tel. 0237612666, int. 129. (S. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.