Economic

Transport Public Focşani vrea curse în afara oraşului

Iulia Crețu
30 sep 2012 3131 vizualizări
Directorul Ion Diaconu vrea o asociaţie de dezvoltare intercomunitară de transport şi midibuze de la Focşani care să plimbe călătorii şi în Campineanca sau Vanători u consilierii locali nu sunt de acord să dea undă verde pentru acest proiect, care ar scoate privaţii de pe trasee

Societatea de Transport Public Local Focşani vrea să facă trasee şi în afara oraşului, în comunele limitrofe. Printr-o adresă de la mapa aleşilor locali se informează că cei de la transport cer să se avizeze favorabil “iniţierea procedurii de înfiinţare a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare cu privire la transportul public de călători între Consiliul Local Focşani, Consiliul Local Vanători şi Consiliul Local Campineanca din următoarele considerente: accesarea de fonduri europene mai facilă pentru finanţarea programelor de dezvoltare a transportului public de persoane, de modernizare a infrastructurii tehnico-edilitare aferentă serviciului de transport public de călători, de dezvoltare economică a localităţilor implicate; integrarea în programul de transport al societăţii noastre a traseelor ce fac legătura cu aceste comune suburbane municipiului Focşani în condiţiile în care majoritatea locuitorilor sunt angajaţi la societăţi ce operează pe raza municipiului Focşani; dezvoltarea activităţii SC Transport Public SA prin extinderea ariei de operare a transportului public de persoane: înfiinţarea în ultima perioadă a multor asociaţii de dezvoltare intercomunitare cu privire la transportul public de persoane între municipiile reşedinţă de judeţ şi comunele suburbane din jurul acestora: Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti, AIDA Alba-Iulia, Transregio Oradea, Asociaţia Trans Metropolitan Argeş - Piteşti, Urbtrans Piatra-Neamţ, Atreas Ramnicu-Sărat, Zona Metropolitană Baia-Mare, Transurban Giurgiu, Asociaţia Intercomunitară Buzău-Mărăcineni”, se arată în adresa semnată de Ion Diaconu, directorul de la Transport Public. Cu privire la această înştiinţare, primarul Decebal Bacisnchi a precizat că trebuie să se facă o adresă la Consiliul Judeţean Vrancea, instituţia care dă licenţele de transport. Totuşi, aleşii locali nu au dorit să ia o decizie imediat. “Nu-i momentul să luăm o decizie, vom scoate privaţii de pe aceste trasee. Ar fi bine să ne mai gandim”, a fost de părere şi Cătălin Vrabie, consilier local PSD. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.