Economic

VIDEO!!! Contabilii şi-au sărbătorit ieri ziua

Mihai Boicu
21 sep 2012 1507 vizualizări
Membrii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) au sărbătorit ieri la sediul din Focşani ziua dedicată profesiei lor, aşa cum au făcut colegii lor din toată ţara.

La eveniment au participat şi invitaţi din instituţii cu care contabilii lucrează, Tribunalul Vrancea, Judecătoria Focşani, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, dar şi prefectul judeţului, Cătălin Kanty Popescu. Lor li s-a alăturat şi fostul prefect Ion Oprea, actual inspector guvernamental, care este de profesie contabil. Manifestările s-au derulat sub egida “Drumuri prin memoria profesiei contabile”, în memoria lui prof. univ. dr. Marin Toma, fostul preşedinte al CECCAR, care a trecut în nefiinţă în luna mai. Participanţii la eveniment au arătat că acesta a fost cel care după 1990 a scos profesia contabilă din anominat şi i-a dat acesteia prestigiul meritat. “CECCAR se poate mandri că are o carte de vizită impresionantă”, a afirmat Viorel Budeanu, preşedintele CECCAR Vrancea. Acesta a scos în evindenţă rolul contabililor în societate, mai ales în această perioadă de criză economică, cand mediul economic are nevoie mai multă de aceştia. “CECCAR a cunoscut trei perioade de dezvoltare, cea a renaşterii dintre 1990 şi 1999, cea de pană în 2008 şi perioada din 2008 pană în prezent este perioada maturităţii”, a arătat Viorel Budeanu. Printre cei care le-au urat “La mulţi ani!” contabililor s-au numărat prefectul Cătălin Kanty Popescu, Costică Diţă, preşedintele Tribunalului, vicepreşedintele Mariana Săndina Croitoriu, Daniela Matache, preşedintele Judecătoriei Focşani, precum şi alţi invitaţi, care au subliniat importanţa profesiei de contabil. Programul manifestărilor a prevăzut şi acordarea de diplome societăţilor de profil care s-au remarcat prin activitatea lor în ultimul an. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.