Economic

Fraudele cu bani europeni sunt mai mari decât cele raportate

Ziarul de Vrancea
21 sep 2012 800 vizualizări
Fraudele cu fonduri europene sunt mult mai mari decât cele 600 de milioane de euro raportate de statele membre ale Uniunii Europene în 2010, relatează publicaţia electronică EUobserver.com.

 "Extinderea activităţilor ilicite care aduc pierderi în bugetul Uniunii Europene este cu adevărat şocantă (...) Considerăm că suma reală este mult mai mare", a declarat comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding. Anul trecut, bugetul Uniunii Europene a fost de 125,5 miliarde de euro, dar o sumă importantă se presupune că a fost furată în special prin intermediul programelor pentru agricultură şi dezvoltare regională. Statele membre au administrat, prin intermediul agenţiilor naţionale, 80 la sută din bugetul UE. Cei care comit aceste infracţiuni reuşesc să scape mutându-se în statele membre unde pedepsele sunt reduse sau chiar inexistente. În aceste condiţii, Reding consideră că UE are nevoie de o "lege federală" care să asigure o mai bună cheltuire a banilor şi care să-i împiedice pe cei care comit fraude să caute refugiu în anumite state membre. "Dacă avem un buget federal cu bani care vin de la cele 27 de state membre ale Uniunii, trebuie să avem şi o lege federală care să protejeze acest buget", a spus Reding.

După moartea a 23 de oameni, Cehia a suspendat exporturile de tărie

În urma presiunilor venite din partea Uniunii Europene, guvernul ceh a interzis joi exportul de alcool, după ce valul de intoxicaţii provocate de băuturile alcoolice contrafăcute au provocat până în prezent 23 de morţi în această ţară. Guvernul "a interzis distribuţia băuturilor ce conţin mai mult de 20 de grade de alcool, la fel ca şi exportul acestora", a declarat Leos Heger, ministrul ceh al Sănătăţii. Anterior, premierul Petr Necas a confirmat că "guvernul a primit o notă din partea Comisiei Europene, în care se arată că aceasta are în vedere interzicerea exportului de alcool de peste 20 de grade produs şi îmbuteliat în Republica Cehă". În aceste condiţii, primul ministru consideră că "este mai avantajos ca Republica Cehă să impună şi să ridice din proprie iniţiativă restricţiile la export". Această măsură survine după ce vinerea trecută a fost interzisă comercializarea pe teritoriul ceh a alcoolului de peste 20 de grade. Decizia afectează serios producătorii de băuturi alcoolice şi restaurantele, dar şi statul, care va pierde în fiecare săptămână circa 5,2 milioane de euro reprezentând taxele pe care nu le mai poate încasa. Pe lângă cele 23 de persoane care şi-au pierdut viaţa, alte 30 sunt spitalizate în urma consumului de alcool contrafăcut. Până în prezent, 30 de persoane au fost inculpate, 13 fiind plasate în arest preventiv.

Musulmanii s-au reîntors cu faţa la profet

Violenţele antiamericane şi antifranceze de care se temeau vineri occidentalii au rămas relativ izolate după marea rugăciune de vineri din ţările musulmane, manifestaţiile degenerând totuşi în Pakistan, unde au murit 13 persoane, iar alte 200 au fost rănite. Cateva zeci de mii de oameni au manifestat în această ţară împotriva filmului american anti-islamic, o mobilizare limitată, dar care a costat viaţa a trei persoane, în condiţiile în care patru cinematografe au fost incendiate, în ciuda apelurilor la calm lansate de guvern. Autorităţile au decretat zi liberă vineri, sub titlul "Ziua de iubire faţă de profet" pentru a permite populaţiei să manifesteze pentru apărarea islamului şi a lui Mahomed, ridiculizaţi în filmul american cu buget redus "Inocenţa Musulmanilor", difuzat pe internet. Ţara părea în vacanţă, în special în marile oraşe, unde, lucru rar, pieţele şi alte centre comerciale erau închise şi străzile erau goale. Protestele antiamericane sunt frecvente în Pakistan, ţară cu 180 de milioane de locuitori unde puternice grupări islamiste denunţă în mod regulat alianţa guvernului de la Islamabad cu Statele Unite, precum şi tirurile de drone americane care vizează rebelii talibani din nord-vest. Pakistan a blocat în această săptămană accesul la YouTube, unde filmul poate fi vizionat.

Dublu atentat sinucigaş la restaurant

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte circa 20 rănite la Mogadiscio de doi kamikaze care au detonat dispozitive explozive în interiorul şi în faţa unui restaurant, au anunţat Radio Mogadiscio (guvernamental) şi responsabili ai forţei de securitate, relatează agenţiile internaţionale de presă. Grupul militant Shebab, care luptă împotriva guvernului somalez de aproape cinci ani, a afirmat că "n-a ordonat direct" atacul. "Acţiunea a fost întreprinsă de simpatizanţi ai Shebab, nemulţumiţi de situaţia din Somalia, îndeosebi de intervenţia militară străină", a declarat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor, Ali Mohamoud Rage, prin telefon agenţiei France Presse.

Ce modificări suferă organismul dacă vă îngrăşaţi cu 1 kg.


n cercetătorii canadieni dau asigurări că transformările sunt reversibile, dacă reveniţi la greutatea iniţială

Fiecare kilogram luat în plus are nu doar consecinţe estetice pentru silueta unui om, ci şi efecte negative asupra activităţii sale cardiovasculare, deoarece, după cum afirmă o echipă de experţi canadieni, aceasta determină organismul uman la crearea a circa 22 de kilometri de noi vase de sânge. Fără coroborarea cu alte date, chiar şi acest singur fapt este suficient pentru a afirma că obezitatea şi bolile de inimă merg mână în mâna, susţin ei, potrivit eurolab.ua.
Cele mai multe vase sangvine din corpul uman nu sunt vene sau artere mari, ci nişte capilare subţiri, care ca nişte plase străbat toate organele şi ţesuturile umane. Acestea există şi în ţesutul adipos, astfel încât fiecare kilogram în plus determină organismul să dezvolte noi vase de sânge pentru alimentarea tuturor celulelor cu oxigen.
Cu cât sunt mai multe vase, cu atât este mai mare sarcina exercitată pe inimă, aceasta fiind în situaţia de a pompa sânge în nouă reţea sanguină.
Procesul este însă reversibil, susţin cercetătorii. În cazul în care pierdeţi din greutate, organismul elimină vasele sangvine devenite inutile. Deci scăderea în greutate, chiar şi cu câteva kilograme, va îmbunătăţi activitatea inimii şi pe ansamblu starea de sănătate a unei persoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.