Economic

Apple a lansat oficial iPhone 5

Ziarul de Vrancea
12 sep 2012 1116 vizualizări
iPhone 5 A FOST LANSAT. Şeful Apple, Tim Cook, şi vicepreşedintele Phill Schiller au prezentat miercuri seară cel mai aşteptat gadget al anului 2012: iPhone 5. Noul terminal este cel mai subţire şi mai uşor decât precedesoarele smartphone-uri prezentate de Apple până acum.

  

  

  

După o prezentare făcută de şeful Apple, Tim Cook, pe scenă a urcat şi vicepreşedintele Phill Schiller, care a confirmat că noul terminal va purta numele iPhone 5. Apple a anunţat şi preţurile iPhone 5, care vor varia în funcţie de capacitatea de stocare dorită. În SUA, preţurile vor fi de 199 de dolari pentru un terminal cu memorie de 16GB, 299 de dolari pentru cele cu 32 GB şi 399 de dolari pentru 64GB.

iPhone 5 este făcut în întregime din sticlă şi aluminiu şi "are un design şi o structură cum nici Apple, nici alţii din industrie nu au făcut până acum", după spusele lui Phill Schiller.

iPhone 5 are un ecran mai mare, aşa cum era de aşteptat. De asemenea, este cel mai subţire şi uşor terminal de acest gen creat până acum (grosime 7,6 milimetri - cu 18% mai subţire decât cele de până acum, greutate 112 grame - cu 20% mai uşor decât până acum).

Are un ecran 326ppi Retina, cu diagonală de 4 inch şi rezoluţie 1136x640.

"Am creat iPhone 5 cu ideea că trebuie să arate frumos în mâna posesorului", a explicat Phill Schiller.

Formatul imaginii este apropiat de 16:9, ideal pentru vizionarea filmelor.

Aplicaţiile vechi îşi păstrează rezoluţia, marginile ecranului urmând să fie umplute cu negru.

Ecranul redă culorile cu o fidelitate cu 44% mai mare decât terminalele anterioare.

Ecranul este cel mai avansat touchscreen fabricat vreodată, senzorii fiind amplasaţi direct pe ecran. În plus, vizibilitatea la lumina soarelui va fi mai bună decât până acum.

"iPhone 5 şi iOS 6 sunt cele mai mari lucruri care s-au creat pentru iPhone de la iCloud. Sunt incredibil de mândru de toţi cei de la Apple", a declarat Tim Cook.

iPhone 5 va avea WiFi ultra-rapid şi LTE, dar şi GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+, DC-HSDPA.

Terminalul include un singur cip pentru voce şi date şi un singur chip radio.

iPhone 5 include tehnologia 4G LTE, care permite viteze de internet mobil mult mai ridicate în ţările în care există tehnologia 4G LTE (în România încă nu există).

iPhone 5 funcţionează cu noul sistem de operare iOS 6  care vine cu un nou asistent Siri mult mai inteligent care  poate lansa aplicaţii, poate trimite mesaje pe Twitter, funcţionează atunci când utilizezi handfree şi va fi disponibil şi posesorilor tabletei The New iPad.

Procesorul A6 va fi de două ori mai rapid decât al predecesorului iar procesorul grafic de două ori mai puternic decât cel din versiunea 4s, scrie economica.net. Astfel, salvarea unei imagini va fi cu 1.7 ori mai rapidă, umplerea playlistului de 1,9 ori mai rapidă. Procesorul este cu 33% mai mic şi mai eficient din punct de vedere al energiei.

A fost integrat un nou motor de căutare pentru puncte de interes, pentru navigare, rute și direcții prin Siri. Veți primi chiar și direcții pentru momentele când vă plimbați pe jos. Puteți da zoom in, zoom out și puteți vedea clădiri 3D, fără întreruperea navigației.

Terminalul are o nouă cameră foto, tot de 8 megapixeli, ca şi iPhone 4S, dar aceasta permite fotografierea şi la o lumină redusă. Noua cameră este mult mai rapidă şi reduce zgomotul atunci se realizează o filmare. iPhone 5 poate înregistra clipuri video în rezoluţie full HD 1080p, cu o mai bună stabilizare a imaginii, iar utilizatorul poate captura şi instantanee în timp ce filmează.

Noul soft integrează acum şi aplicaţia celor de la Facebook, pe lângă Twitter, care a fost adăugat în versiunea iOS 5. Astfel, utilizatorii se pot loga pe contul lor de Facebook având acces instant la aplicaţii, browser şi Siri. Dezvoltatorii pot realiza acum şi aplicaţii care să funcţioneze şi cu ajutorul asistentului personal.

FaceTime, aplicaţia de apeluri video a celor de la Apple, va funcţiona şi prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă, iar dacă eşti apelat poţi alege să răspunzi de pe iPhone sau Mac.

Apple Maps este propria aplicaţie de localizare a producătorului ce integrează Yelp, iar în acest moment se lucrează intens la dezvoltarea unui servciu asemănător sistemelor actuale de navigaţie.

iPhone 5 are acum 3 microfoane: unul în faţă, unul în spate şi unul pe laterală.

Bateria este mai rezistentă decât la iPhone 4S: internet 3G - 8 ore, internet wi-fi - 10  ore, vorbit 8 ore, stand-by 245 ore.

iPhone 5 va fi ideal pentru jocuri, directorul  EA Studios a declarat că  jocurile pe iPhone 5 vor avea calitatea unei console specializate. Rob Murray, Executive Procer EA Studios prezintă jocul Real Racing 3.

iPhone 5 va fi disponibil în 2 culori, alb şi negru. Părţile din aluminiu vor avea nuanţe diferite de gri pentru ambele modele.

Preţul iPhone 5 porneşte, în SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB.

IPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar până la sfârşitul anului va fi disponibil în 100 de ţări, la 240 de operatori telecom.

Livrările încep din 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Hong Kong şi Singapore.

Citeşte şi iPhone 5 vs Concurenţă. Vezi comparaţie între noul iPhone şi competitorii săi

Evenimentul de lansare al iPhone 5 a avut loc la Centrul de Arte Yeba Buena din San Francisco.

Potrivit zvonurilor din presa internaţională, noul smartphone de la Apple ar putea ajunge pe piaţă la un preţ de aproximativ 800 de dolari (fără contract), cu 50 de dolari mai mult în comparaţie cu cea mai scumpă variantă a modelului precedent.

Vânzările smartphone-ului iPhone 5 s-ar putea situa la 6-10 milioane de unităţi în prima săptămână, spun analiştii.

www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.