Economic

Şantierele de construcţii au fost verificate de ITM

Sorin Tudose
11 sep 2012 1116 vizualizări
Activitatea pe un şantier din Panciu a fost suspendată temporar

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au desfăşurat în ultimele două săptămani din august o acţiune de identificare şi control în şantierele din judeţ în cadrul unei campanii naţionale privind verificarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate în activitatea de construcţii. Au fost verificate nouă unităţi care aveau circa 130 de salariaţi şi au fost constatate nenumărate deficienţe pentru care au fost aplicate 15 avertismente, dar şi două sancţiuni în valoare de 9.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru “neadoptarea măsurilor de prevenire, a metodelor şi procedurilor corespunzătoare activităţii de demolare şi pentru refuzul angajatorilor de a prezenta documentele solicitate în vederea controlului”. Totodata a fost sistată parţial activitatea unui loc de muncă din Panciu la care au fost constatate neconformităţi din punct de vedere tehnic. “Nerealizarea de către angajatori a măsurilor dispuse la controalele anterioare; neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru toţi lucrătorii, consemnată în fişa de instruire individuală, neasigurarea măsurilor de prim-ajutor, prin desemnarea şi instruirea personalului necesar şi dotarea corespunzătoare a spaţiului special destinat acestui scop”, sunt cateva dintre abaterile decoperite de ITM. Pentru remedierea neconformităţilor constatate inspectorii de muncă au dispus măsuri şi termene de intrare în legalitate. “Avand în vedere datele statistice care reflectă faptul că domeniul construcţiilor prezintă risc ridicat de accidentare, sectorul în discuţie va fi monitorizat permanent”, precizează cei de la ITM. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.