Economic

Autorul unei tentative la omor de la Şişcani, trimis în judecată

Gabriel Sava
11 sep 2012 1143 vizualizări
Autorul faptei a venit de fiecare dată în faţa anchetatorilor cu o altă versiune

Un tanăr de 25 de ani a fost trimis recent în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor, după o faptă comisă la începutul acestui an. Conform procurorilor de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea, Ion Arun Băbăscu, domiciliat în Şişcani, Adjud, s-a luat la ceartă cu Marian Cheţu, un cumnat de-al său, care l-a acuzat că i-ar fi luat vaca din bătătură. Conform anchetatorilor, cei doi consumaseră şi ceva alcool, motiv pentru care spiritele s-au încins mai repede în seara de 7 februarie. Cheţu venise la cumnatul său pentru a-i cere explicaţii legat de o vacă crescută în gospodăria sa şi pe care Băbăscu o cumpărase de la socri cu puţin timp în urmă. La plecare, gazda s-a gandit să îl “înveţe minte” pe cumnatul său şi, chiar cand acesta a ieşit pe poartă, i-a dat cu securea, o dată în şold şi apoi în cap, ultima dintre ele provocandu-i un traumatism cranio-cerebral. Numai o minune a făcut ca victima să rămană în viaţă, mai ales că bărbatul, deşi a fost internat la Neurochirurgie în Bacău, a părăsit unitatea medicală a doua zi, fără încuviinţarea medicilor. Medicii îl programaseră pentru o intervenţie chirurgicală. Cand a fost audiat, Băbăscu a declarat în prima instanţă că agresiunea s-ar fi produs în curtea sa, însă că nu l-ar fi lovit pe cumnatul său. Ulterior, a venit cu alte variante ale declaraţiei, pană cand, reţinut fiind pentru 24 de ore, a recunoscut integral cele întamplate. Procurorii au mai stabilit că lovitura aplicată în zona capului i-a pus victimei viaţa în pericol, aşa că au încadrat fapta la tentativă la omor. După ce a fost audiat în acest dosar, Băbăscu a plecat din ţară, iar cand a revenit, procurorii au propus Tribunalului Vrancea, pe 22 august, arestarea sa preventivă. Aceasta a fost însă respinsă iar decizia a fost păstrată şi de instanţa de recurs, la Curtea de Apel Galaţi. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.