Economic

Fiscul vrancean împarte banii alocaţi în urma rectificării bugetare

Ziarul de Vrancea
6 sep 2012 1111 vizualizări
Vrancea primeşte 9.666 mii lei în urma unei rectificări a bugetului de stat

Primăriile şi instituţiile publice vrancene primesc bani de la Guvernul Ponta pentru a-şi achita măcar parţial datoriile acumulate, însă pentru a primi sumele alocate este necesară parcurgerea unor etape stabilite de Fisc. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea informează că, în urma rectificării bugetului de stat pe anul 2012, Guvernul a aprobat alocarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2012, pentru achitarea unor obligaţii de plată faţă de operatorii economici. Suma alocată pentru Vrancea este de 9.666 mii lei în conformitate cu anexa 6 la OG 13/2012. „Scopul alocării acestor sume este achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea unor unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice finanţate integral din bugetele locale din subordinea acestora, rezultate din relaţii cu operatori economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrări, inclusiv cu operatorii economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, precum şi a sumelor datorate şi neachitate de unităţile administrativ-teritoriale operatorilor economici care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Finanţe Publice Vrancea. Sumele alocate vor fi utilizate exclusiv pentru achitarea acestor datorii, potrivit finanţiştilor. Pentru a determina cuantumul sumelor care vor fi alocate unităţilor administrativ-teritoriale, acestea vor prezenta Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, până la data de 10 septembrie, adică pană luni, o cerere detaliată care cuprinde obligaţiile de plată dar şi o serie de documente fiscale. Cererile se analizează de către Direcţia Finanţelor Publice care va repartiza sumele în ordinea înregistrării acestora, potrivit unor criterii făcute publice ieri. Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi găsi toate detaliile finanţiştilor cu privire la împărţirea sumelor alocate de Guvern. (C. MARIN)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.