Economic

Micii comercinaţi devin plătitori de TVA lunar

Dan Chiriac
5 sep 2012 1604 vizualizări
Persoanele fizice sau juridice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.

În această categorie vor intra şi persoanele care exercită profesii libere şi au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna iulie 2012. Toate aceste persoane au obligaţia ca, în maxim 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care  generează această obligaţie, să depună la organele fiscale declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092. Declaraţia de menţiuni se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă sau în evidenţa căruia acesta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, la registratură ori prin poştă, prin scrisoare recomandată. Obligaţia este reglementată de prevederile Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gimi, acum 4248 zile, 9 ore, 55 minute, 11 secunde
Eu propun ca cei ce s-au autointitulat peste noapte PAZNICI LA VIE să fie impozitati. Pe partea dreapta lateral de Backus ( pe traseul Focsani- Rm Sarat) se afla 2 paznici din Bordesti (au bastoane citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.