Economic

Fiscul a stabilit cum se declară contribuţiile sociale

Mihai Boicu
27 aug 2012 1129 vizualizări
Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii au stabilit noul conţinut al formularului 112 prin intermediul căruia se declară contribuţiile sociale începand cu luna iulie.

Termenul limită pentru depunerea acestuia pentru obligaţiile din iulie a fost ziua de ieri. Pentru perioadele de raportare cuprinse între 1 ianurie 2011 şi 30 iunie 2012, formularul 112 se completează în conformitate cu prevederile HG 1397/2010. Acest formular se depune trimestrial, pană pe data de 25 a lunii următoare, de către entităţile asimilate angajatorilor care au avut pană la trei salariaţi exclusiv şi venituri totale de pană la 100.000 de euro, care nu au optat pentru depunerea lunară. În cazul celorlalţi angajatori, declaraţia se depune lunar, pană la data de 25 a lunii următoare. Formularul se poate depune şi prin intermediul internetului, dacă există un certificat calificat privind semnătura electrică. Aceste schimbări legislative au apărut după ce de la data de 1 iulie, Direcţia de Finanţe a preluat de la Casa de Asigurări de Sănătate administrarea contribuţiilor sociale. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.