Economic

Cel mai scump spaţiu din Romania s-a vandut cu 20.000 euro/mp

Ziarul de Vrancea
27 aug 2012 1012 vizualizări
Spaţiul comercial este situat într-o zonă centrală din capitală.El are o suprafaţă de 196 de metri pătraţi.Cu banii de pe un metru pătrat se poate achiziţiona o garsonieră

Cocor Bucureşti (COCR), proprietarul centrului comercial cu acelaşi nume din centrul capitalei, a vandut în luna august un spaţiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii cu aproape 3,98 milioane de euro, respectiv 20.348 euro/mp, preţ record pentru piaţa romanească de retail. Spaţiul se afla în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vanzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Pe lista proprietăţilor scoase la vanzare se află şi centrul comercial Cocor, pentru care acţionarii au stabilit un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pană la jumătate. "Negocierile au durat aproximativ 2 luni, iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor. Spaţiul comercial care a făcut obiectul acestei vanzări se situează într-o zonă cu mare vad comercial şi are în continuare un potenţial mare de creştere", a declarat, într-un comunicat, Mirela Mihăilescu, director comercial Cocor, cea care a condus procesul de intermediere. Reprezentanţii Cocor nu au comunicat numele cumpărătorului, amplasamentul spaţiului respectiv sau destinaţia actuală a acestuia. Acţiunea face parte din strategia companiei de a vinde cateva din proprietăţile imobiliare pe care le are în portofoliu pentru a lichida o parte din obligaţiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului în valoare de 18 milioane de euro luat în 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor. "Există negocieri în curs şi pentru celelalte spaţii comerciale aflate pe lista aprobată de acţionari. Ne menţinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriaşi şi dezvoltarea unei zone de entertainment", a declarat Daniel Stoica, unul dintre acţionarii companiei.  Cocor Bucureşti a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creştere de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei. Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania. Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un preţ de 125 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.