Economic

Se modifică Registrul Operatorilor Intracomunitari

Mihai Boicu
22 aug 2012 1122 vizualizări
Inregistrarea şi radierea se face după noi reguli, după cum a stabilit ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a adus modificări în ceea ce priveşte documentele care trebuie depuse în cazul solicitării înregistrării în Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI), cat şi în privinţa radierii din oficiu a contribuabililor înscrişi în ROI. Astfel, atunci cand o societate a cărei activitate este reglementată de Legea 31/1990 vrea să se înscrie în ROI trebuie să depună următoarele documentele: certificatele de cazier judiciar eliberate de autorităţile compentente din Romania ale administratorilor, în cazul societăţilor pe acţiuni, certificatele de cazier ale administratorilor şi ale asociaţiilor care deţin minimum 5% din capitalul social al societăţii, în cazul celorlalte forme de societăţi comerciale, justificarea faptului că nu sunt infracţiuni economice dacă în caziere sunt înregistrate infracţiuni ce necesită justificarea, certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului din care să rezulte repartizarea capitalului social între asociaţi, valabil de la data depunerii cererii. “Termenul în care se soluţionează cererea de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari potrivit prezentului ordin este odată cu aprobarea ori respingerea cererii de înregistrare în scopuri de TVA. În prezent, aprobarea sau respingerea cererii de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari are loc în termen de 10 zile de la data înregistrării cererii”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea. Din ROI sunt radiate din oficiu persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile ale căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat din oficiu, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care în anul următor înregistrării în ROI nu au mai efectuat operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăute la art. 159 ind. 2 alin. 1 din Codul Fiscal, precum şi persoanele care solicită anularea înregistrării în scopuri de TVA. În această situaţie se află şi persoanele impozabile care au ca asociat sau administrator o persoană împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală în legătură cu oricare din operaţiunile prevăzute la art. 159 ind. 2 alin. 1 din Codul Fiscal. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.