Economic

Nini Săpunaru este cel mai bun afacerist dintre politicieni

Mihai Boicu
15 aug 2012 2334 vizualizări
Firma de proiectări drumuri a şefului PNL Vrancea a avut anul trecut un profit de 1,4 milioane lei.In schimb singura firmă la care mai este acţionar Sorina Plăcintă, Sorste, a caştigat mai puţin de 30.000 lei

Fie în opoziţie, fie la putere, afacerea liberalului Nini Săpunaru cu proiectări de drumuri îi aduce cel mai mare profit dintre parlamentarii vranceni. La ora actuală doar Sorina Placintă, Nini Săpunaru, Cristian Dumitrescu şi Miron Mitrea mai figurează cu firme active, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Senatorul social – democrat se pare că nu a derulat nicio afacere pe firma sa anul trecut, Intermanagement Serv, deoarece pe site-ul Ministerului de Finanţe nu sunt date disponibile despre aceasta. Nici în anii trecuţi activitatea de consultanţă pentru afaceri şi manangement nu a fost profitabilă. Deputatul PSD Cristian Dumitrescu, notar de profesie, este şi acţionar nesemnificativ la trei firme. În schimb, liberalului Nini Săpunaru afacerile i-au mers din plin anul trecut, chiar dacă, teoretic, s-a aflat în opoziţie. Euro Proiect SRL, societate la care deţine jumătate din acţiuni, a înregistrat în 2011 cel mai mare profit din ultimii ani, respectiv 1,4 milioane lei, la o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei. Performanţa este cu atat mai mare cu cat reprezintă o creştere chiar faţă de perioada în care PNL era la putere, dar şi în comparaţie cu primul an al crizei economice. În 2010 Euro Proiect a avut un profit de 847.086 lei, iar în 2009 de 381.481 lei. Senatorul actual PNL Sorina Plăcintă a avut contracte cu statul, însă profitul singurei firme la care mai apare acţionar la ora actuală a scăzut anul trecut la 28.333 lei. În 2010 profitul Sorste a fost de 331.552 lei, iar în 2009 de 869.955 lei.

Mustea a renunţat la firme şi s-a profilat doar pe chirii

Spre deosebire anii precedenţi, politicienii şi-au mai redus afacerile, după cum arată declaraţiile lor de interese. Deputatul Răzvan Şerban – Mustea a renunţat la două firme la care era acţionar şi care au adus doar pierderi pentru că, practic, nu au avut activitate: SC Manner Consult SRL şi SC Manner Trade. Fostul ministru al Comunicaţiilor a caştigat mult mai bine de pe urma spaţiilor închiriate din Focşani, pe care le-a primit de la tatăl său, prosperul om de afaceri Ionel Şerban - Mustea. Şi portofoliul de firme al Sorinei Plăcintă s-a redus, în condiţiile în care anul trecut apărea acţionar la trei, Sorste, Depsorste, aflată la vremea respectivă în curs de lichidare şi Inmartextil. Senatorul Sorina Plăcintă deţinea prin intermediul Sorste acţiuni şi la Artifex SRL, unul dintre marii contribuabili ai judeţului, dar pe care le-a vandut. În pofida scăderii profitului, Sorste a cunoscut anul trecut o creştere importantă de a cifrei de afaceri, la 12,5 milioane lei, spre deosebire de 2010, cand era de 7,7 milioane lei. Democrat – liberalul Alin Trăşculescu s-a retras încă de anul trecut din acţionariatul abatorului deţinut de tatăl său, aflat acum în insolvenţă. (Mihai BOICU)


Profit firme politicieni

Nini Săpunaru (Euro Proiect SRL) – profit  1,4 milioane lei (profit 847.086 lei în 2010)
Sorina Plăcintă (Sorste) – profit 28.333 lei (profit 331.552 lei în 2010)
Miron Tudor Mitrea (Intermanagement SRL) – 0 lei (pierderi 2.912 lei în 2010)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ce-mi place, acum 4264 zile, 14 ore, 45 minute, 10 secunde
Ne mai miram de ce el este asa de apropiat de Oprisan, il plateste si el ce face , tradeaza un partid cu nume mare , sper ca la alegerile ce va sa vina sa ramii istorie bulinuta de grasime!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.