Economic

Firme din Orientul Mijlociu şi Asia, interesate de preluarea Tarom

Ziarul de Vrancea
12 aug 2012 797 vizualizări
Buzaşu: Dacă oferta de privatizare a 20% din Tarom nu e atractivă, reluăm pană la pachetul majoritar

Statul roman ar putea scoate la vanzare chiar şi pachetul majoritar de acţiuni al Tarom, dacă oferta de privatizare a 20% din acţiunile operatorului aerian naţional nu este atractivă, a declarat Septimiu Buzaşu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. "Tot ceea ce s-a discutat în afara angajamentelor au fost scenarii posibile. De exemplu, dacă la Tarom oferta de 20% nu este atractivă, vom relua cu un nou efort chiar pană la pachetul majoritar. Sigur, pentru cele 20% calendarul e concret. FMI-ul a urmărit ca toate măsurile să aibă un calendar foarte precis, termene foarte precise, şi peste tot estimarea costurilor", a spus Buzaşu, care s-a întalnit sambătă la Ministerul Finanţelor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI). El a declarat anterior că mai multe firme importante din Orientul Mijlociu si Asia s-au arătat interesate de privatizarea Tarom. Ministerul Transporturilor îşi asumă privatizarea CFR Marfă pană în luna decembrie a acestui an, obiectiv care va fi atins şi în cazul celui mai pesimist scenariu, potrivit unui comunicat transmis miercuri de instituţie, după întalnirea ministrului Ovidiu Silaghi cu misiunea FMI-CE-Banca Mondială Discuţiile au vizat stadiul privatizării CFR Marfă şi vanzarea unui pachet minoritar al companiei Tarom. În nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Finanţelor se spune că programul de privatizare al Ministerului Transporturilor pentru 2012 are în vedere prevederile scrisorii de intenţie la acordul încheiat cu FMI, prevederi amendate succesiv cu prilejul fiecărei evaluări a instituţiilor financiare internaţionale şi care au stabilit măsuri de privatizare cu termene de
realizare privind Tarom şi CFR Marfă. "Singura acţiune de privatizare preconizată a fi realizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi de a aduce venituri din vanzare de acţiuni se referă la vanzarea pachetului de acţiuni reprezentand 20% din capitalul social al TAROM, iar aceasta, deşi se fac eforturi pentru atragerea investitorilor de portofoliu şi de retail pe piaţa de capital, este susceptibilă de a nu fi realizată datorită lipsei de interes a acestora în contextul crizei economice actuale", se menţionează în nota de fundamentare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.