Economic

Vizite de studiu şi tabere de creaţie pentru profesorii vintileni

Silvia Vrînceanu
5 aug 2012 1200 vizualizări
Cinci profesori de la Şcoala „Regina Maria” din Vintileasca au fost selectaţi să participe la vizite de studiu în străinătate şi tabere de creaţie care promovează utilizarea eficientă a Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în activitatea educaţională.

Cadrele didactice au fost selectate în urma activităţilor de networking derulate în cadrul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, competitie desfăşurată în anul şcolar 2011-2012 şi în vacanţa de vară, la care au participat 250 de şcoli. Profesorii utilizează deja metode TIC în activităţile de predare. Stana Georgescu-Apostu, profesor de limba romană şi director al şcolii, şi Emil Lazăr, profesor de informatică la şcolile Vintileasca şi Chiojdeni, vor lua parte în toamnă la „vizite de studiu internaţionale care le vor permite să studieze îndeaproape modalităţi inovative de utilizare eficientă a TIC în activitatea educaţională, precum şi de a promova cele mai bune practici de utilizare TIC în şcoală”. Şcolile care urmează a fi vizitate nu se cunosc încă, dar organizatorii spun că se află printre primele la nivel mondial în ceea ce priveşte oferirea de servicii educaţionale inovatoare şi integrate elevilor, necesare inserţiei socio-profesionale şi învăţării permanente. De asemenea, profesoarele Cuţa Noapteş (biologie), Mihaela Marinescu (matematică) şi Mihaela Baciu (profesor pentru învăţămantul primar) vor participa la tabere naţionale de creaţie organizate pe Valea Prahovei, care promovează inovarea şi utilizarea creativă a instrumentelor TIC în educaţie. Potrivit unui comunicat de presă al Şcolii Vintileasca, prin aceste activităţi unitatea îşi propune să ajute la perfectionarea procesului instructiv-educativ cu ajutorul unor profesori dedicaţi meseriei, prin dotarea cu tehnologia necesară, să-i sensibilizeze pe părinţi, profesori şi elevi cu conceptul de învăţare inovativă şi să sporească prestigiul şcolii şi al comunităţii locale. Detalii pe: www.eComunitate.ro/educatie. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.