Economic

Proiect pentru înlăturarea discriminării rasiale la Panciu

Ziarul de Vrancea
18 iul 2012 1201 vizualizări
Proiectul are drept scop prevenirea şi combaterea discriminării copiilor de etnie romă în mediul şcolar, fiind iniţiat de Asociaţia “Rom pentru Rom” Panciu u grupul ţintă este format din 100 de copii, dar în proiect sunt implicate şi cadrele didactice de la şcolile din zonă

Asociaţia “Rom pentru Rom” din oraşul Panciu şi-a lansat ieri, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean, proiectul intitulat “Cunostinţele anulează prejudecăţile”. Finanţant în cea mai mare parte de Agenţia Naţională pentru Romi, proiectul are o valoare de 35.000 lei, la care se adaugă 10% finanţare locală din partea Asociaţiei “Rom pentru Rom”. Potrivit iniţiatorilor, proiectul care se va derula pană la finele acestui an, are drept scop prevenirea şi combaterea discriminării copiilor de etnie romă în mediul şcolar, printr-o acţiune comună între organizaţia neguvernamentală “Rom pentru Rom” şi structurile publice locale. Proiectul, care porneşte de la realităţile observate în zonă, prevede organizarea unor întalniri de lucru, pană în luna decembrie a acestui an, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Liceului Tehnologic din Panciu şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe tema incluziunii sociale care se adresează cadrelor didactice, dar şi 11 laboratoare de interculturalitate adresate copiilor  din clasele I-VIII ale Liceului Tehnologic Panciu şi celor de la Grădiniţa 1 Panciu. Aceste evenimente sunt organizate de experţi în domeniul minorităţii rom şi ai educaţiei nonformale. “Obiectivul general al proiectului îl constituie favorizarea incluziunii sociale şi contribuirea la diminuarea abandonului şcolar a minorităţilor de romi. Şcoala fiind imaginea societăţii şi unul dintre locurile primare pentru a socializa, este fundamental să acţionăm în aceste instituţii pentru a da forţă coeziunii sociale şi egalităţii. Printr-o cunoaştere a diversităţii culturale e posibilă eliminarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor”, se arată într-un document prezentat în cadrul lansării proiectului “Cunoştinţele anulează prejudecăţile”. Proiectul mai prevede o întalnire finală în care vor avea loc un schimb de experienţă între personalul educativ implicat în proiect şi o expunere a rezultatelor. Vor fi înmanate diplome de participare şi materialele utilizate în cadrul întalnirilor de lucru şi a laboratoarelor interculturale, iar personalului educativ i se va înmana un ghid de bune practici elaborat în timpul proiectului şi care va cuprinde toate activităţile proiectului, potrivit Cristinei Paraschiv, reprezentanta Asociaţiei “Rom pentru Rom”. Se intenţionează editarea şi distribuirea în şcoli a 2.000 de broşuri, precum şi 300 de exemplare ale ghidului de bune practici. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.