Economic

Vanzările H&M în Romania au crescut de aproape trei ori

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 1069 vizualizări
Vanzările H&M în Romania au crescut de aproape trei ori în primul semestru fiscal încheiat la 31 mai, de la 103 milioane coroane suedeze (11,6 milioane euro) în urmă cu un an la 288 milioane coroane (32,6 milioane euro), potrivit datelor publicate de retailerul suedez de îmbrăcăminte.

În trimestrul al doilea, vanzările au urcat cu 56%, la 161 milioane de coroane suedeze (18,2 milioane euro). H&P a deschis patru noi magazine în Romania, în trimestrul al doilea, numărul total al acestora ajungand la 15. Retailerul suedez are şase magazine în Bucureşti şi cate unul în Braşov, Cluj, Timişoara, Oradea, Constanţa, Arad, Craiova, Iaşi şi Suceava. H&M a deschis cel de-al 15-lea magazin din Romania în luna iunie, în centrul comercial Iulius Mall din Suceava. Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în Suedia 1947 şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Grupul H&M are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză. La nivel de grup, vanzările excluzand TVA au urcat cu 14%, la 59,49 miliarde coroane (6,7 miliarde euro). Profitul după taxe a avansat cu 15,7%, la 7,95 miliarde coroane suedeze (900 milioane euro). H&M a reiterat miercuri că intenţionează ca în actualul an fiscal care se va încheia în noiembrie intenţionează să deschidă 275 de magazine, cele mai multe în China, Statele Unite şi Marea Britanie. Retailerul mai vede oportunităţi în Germania, Franţa şi Italia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.