Economic

După criza Europei urmează una de calibru greu?

Ziarul de Vrancea
19 iun 2012 669 vizualizări
Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit ieri perspectiva de rating a Indiei, la "negativă" de la "stabilă", la două luni după ce Standard & Poor's a adoptat o decizie similară, apreciind că perspectivele economice ale Indiei ar putea să se deterioreze dacă modul de elaborare a politicilor şi guvernanţa nu se îmbunătăţesc.

Cu toate acestea, Fitch a menţinut ratingul Indiei la "BBB minus", cel mai mic rating din categoria investment grade, relatează Agerpres. "O relaxare semnificativă a politicii fiscale, care să conducă la o creştere a raportului datorie guvernamentală generală/PIB, ar conduce la o retrogradare a ratingului de ţară al Indiei", a avertizat Fitch.
Agenţia estimează că la finele ultimului an fiscal datoria guvernamentală generală a Indiei se situa la 66% din PIB, comparativ cu o medie de 39% pentru ţările care au un rating "BBB minus". În primul trimestru al acestui an economia Indiei, a treia mare economie din Asia, a înregistrat o creştere a PIB sub aşteptări de 5,3%, cel mai mic ritm de creştere din ultimii nouă ani, însă cu toate acestea Banca centrală a lăsat ieri dobânda de bază nemodificată. "Pe fondul unor presiuni inflaţioniste persistente şi a unei situaţii slabe a finanţelor publice, există o nevoie şi mai mare pentru politici guvernamentale eficiente care să asigure că India poate traversa mediului economic şi financiar turbulent şi care să consolideze încrederea în potenţialul de creştere pe termen lung al economiei Indiei", a declarat directorul Fitch, Art Woo. În urmă cu o săptămână, Standard & Poor's a anunţat că India ar putea fi prima din aşa-numitele economii BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) care să nu mai beneficieze de un rating din categoria investment grade.

Primul preşedinte ales al Egiptului va fi instalat pe 30 iunie

Consiliul militar aflat la putere în Egipt promite că, înainte de 30 iunie, va preda puterea noului preşedinte, ales în urma scrutinului desfăşurat sâmbătă şi duminică. "Consiliul Suprem al Forţelor armate va transfera puterea noului preşedinte înainte de 30 iunie", a declarat un general egiptean, într-o conferinţă de presă. Un alt general, Mohammed al-Assar, a afirmat că noul şef al statului va putea exercita în mod deplin prerogativele prezidenţiale. "Preşedintele Republicii va fi învestit cu toate atribuţiile prezidenţiale", a subliniat generalul Assar. Ieri, Fraţii Musulmani din Egipt au revendicat victoria candidatului lor Mohammed Morsi la primele alegeri prezidenţiale organizate în ţară după îndepărtarea lui Hosni Mubarak, dar tabăra candidatului Ahmad Shafiq contestă această victorie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.