Economic

Propunere şoc: Varsta de pensionare să urce pînă la 70-80 de ani

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 1493 vizualizări
"Varstele de pensionare vor trebui să urce spre 70, 80 de ani. Astfel, pensiile şi serviciile medicale se vor încadra în buget”, spune şeful celei mai mari companii de asigurări din lume

Criza datoriilor de stat din zona euro demonstrează că guvernele din întreaga lume trebuie să accepte că populaţia trebuie să muncească mai mult, pe măsură ce durata medie de viaţă creşte, iar varstele de pensionare vor urca spre 70-80 de ani, consideră directorul general al AIG, Robert Benmosche. "Varstele de pensionare vor trebui să urce spre 70, 80 de ani. Astfel, pensiile şi serviciile medicale se vor încadra în buget. Lumea va munci mai mult, ridicand povara de pe tineret", crede Benmosche (68 de ani), citat de Bloomberg. Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a criticat la sfarşitul săptămanii trecute pe liderii europeni pentru că nu au luat măsurile necesare soluţionării crizei datoriilor de stat. Benmosche crede că ieşirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru ţară, iar Europa trebuie să împiedice acest scenariu. Grecii trebuie să înţeleagă că nu există o ieşire uşoară din această situaţie, iar guvernul trebuie să-i convingă să muncească mai mult, a spus şeful AIG, cea mai mare companie de asigurări din lume pană în 2008, cand a fost salvată de la colaps de guvernul american. "Dacă nu, dacă revin la propria monedă, cred că se vor confrunta cu o inflaţie uriaşă, devastatoare pentru cei cu venituri fixe", a adăugat el. Grecia are o varstă medie efectivă de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scăzute din Europa, în timp ce durata medie de viaţă este de 81,3 ani, potrivit datelor Bloomberg. Preşedintele francez Francois Hollande a promis că va coborî varsta legală de pensionare la 60 de ani, de la 62, şi va creşte taxele pentru companii şi bănci, introducand totodată un impozit de 75% pe veniturile mai mari de un milion de euro pe an.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
rtl, acum 4333 zile, 4 ore, 5 minute, 36 secunde
UN dement! UN MARE DEMENT! unde sa lucrezi la varsta asta? Oare te mai tine cineva angajat pana la 70 de ani??? Un dezechilibrat mintal!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.