Economic

ANAF a stabilit cum se fac ajustările la TVA

Mihai Boicu
16 mai 2012 1619 vizualizări
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a stabilit modelul şi conţinutul formularului 307 “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA”. Potrivit finanţiştilor, acest formular se completează şi se pune la organul fiscal atunci cand are loc transferul tuturor activelor sau al unei părţi a acestora, indiferent dacă este realizat ca urmare a vanzării sau ca urmare a unor operaţiuni precum divizarea, fuziunea ori ca aport în natură la capitalul unei societăţi.

Beneficiarul va prelua toate drepturile şi obligaţiile cedentului, inclusiv cele privind ajustările deducerii. O altă situaţie este cea în care declararea unei sume reprezentand TVA de plată la bugetul de stat către locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achiziţionate printr-un contract de leasing, dacă transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc după scoatarea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. Declaraţia 307 se depune pînă la data de 25 a lunii următoare a celei în care are loc transferul de active, transferul dreptului de properitate sau intervenirii obligaţiei de declarare a sumelor rezultate din ajustarea TVA. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.