Economic

Fiscul pierde un proces de un miliard de lei

Ziarul de Vrancea
16 mai 2012 1067 vizualizări
Galaxy Tobacco a caştigat procesul cu ANAF prin care statul pretindea datorii colosale

Galaxy Tobacco, fosta Societate Naţională Tutunul Romanesc, a caştigat procesul cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în care statul pretindea în sarcina companiei impozite şi taxe neachitate de circa 500 milioane lei, sumă dublată ulterior prin majorări de întarziere. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tranşat irevocabil litigiul dintre Galaxy Tobacco şi ANAF, respingand recursul statului, decizie care obligă Agenţia să pună în aplicare facilităţile acordate companiei prin contractul de privatizare încheiat în 2004 şi să stopeze demersurile pentru încasarea sumelor pretinse, se arată într-un comunicat transmis, ieri, de către casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", care a reprezentat Galaxy Tobacco. "S-a reuşit în instanţă recunoaşterea drepturilor Galaxy Tobacco izvorate din contractul de privatizare. Aceasta după ce ANAF, în cursul anului 2009, în loc să opereze facilităţile fiscale ce i-au fost acordate prin lege, a repus în sarcina societăţii o datorie foarte mare, de aproximativ 500 milioane lei, reprezentand diferite impozite, taxe şi majorări de întarziere, sumă care, la scurt timp, s-a dublat prin actualizarea majorărilor de întarziere", se arată în comunicat. Avocatul coordonator Doru Cătălin Boştină arată în comunicat că acesta a fost un litigiu foarte complex, cu o miză de sute de milioane de euro, de a cărui soluţie depind alte litigii aflate pe rolul instanţelor. Galaxy Tobacco (fostă Societatea Naţională Tutunul Romanesc, SNTR) a fost reprivatizată la începutul anului 2004, cumpărătorul fiind consorţiul Tobacco 2003/UE, format din Galaxy Energy International şi CTS. Ulterior, în urma unei majorări de capital, compania InterAgro, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, a preluat 53,8% din acţiuni, iar participaţiile CTS Tabacco Limited şi CTS SRL s-au redus la 24,59%, respectiv 21,6%.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.