Economic

Mozaic economic: TVR2 acordă meditaţii gratuite pentru bacalaureat

Ziarul de Vrancea
7 mai 2012 1427 vizualizări
TVR 2 va difuza începând de mîine, de la ora 16.00, programul "TV BAC", menit să vină în ajutorul elevilor care se pregătesc pentru bacalaureat, informează Televiziunea Română.

 Astfel, din 9 mai, în fiecare zi, de la ora 16.00, va fi difuzat programul "TV BAC", cu meditaţii la matematică (luni şi marţi), limba română (miercuri şi joi) şi biologie (vineri). Profesorii Delia Prisecan (biologie), Mihaela Trifu (română) şi Gabriel Vrânceanu (matematică) vor prezenta cele mai importante capitole din materia pentru examen şi vor aborda subiectele de la BAC din anii anteriori. Elevii care vor urmări "TV BAC" şi vor avea întrebări sau nelămuriri, pot accesa pagina de facebook a emisiunii http://ro-ro.facebook.com/TVBAC2012 unde vor primi răspunsurile celor trei profesori. Programul "TV BAC" este realizat în parteneriat cu Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Tânăra din Deva ucisă de soţul ei sesizase Poliţia în februarie, dar şi-a retras plîngerea

Tânăra din Deva ucisă de soţul ei sesizase, în luna februarie, Poliţia cu privire la faptul că bărbatul "i-a tăiat cablul de internet şi a vorbit urât cu ea şi cu familia ei", însă a doua zi şi-a retras plângerea, întrucât soţul său plecase la muncă în Suedia, astfel că nu s-au făcut cercetări. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, "în sesizarea depusă, aceasta a precizat că nu vrea ca poliţiştii să efectueze cercetări la domiciliul conjugal, dar a cerut ca un om al legii să vorbească cu soţul său. A doua zi, femeia a retras plângerea şi a motivat că soţul ei a plecat din ţară. Nu s-au mai efectuat cercetări". Procurorul criminalist care instrumentează cazul, Iulian Avram, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, susţine că tânăra fusese ameninţată de mai multe ori, telefonic, de soţul ei, care era la muncă în străinătate. Potrivit acestuia, anchetatorii au reuşit să refacă filmul tragediei: "A omorât-o pe soţia sa. A încuiat-o într-o cameră din apartament, a lăsat cei doi copii în holul bucătăriei, a închis uşa, după care s-a deplasat în municipiul Deva, undeva pe un bloc, de unde s-a aruncat, sinucigându-se".

Orban: E practic imposibilă ridicarea MCV în această vară

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că este "practic imposibilă ridicarea MCV în această vară", deşi autorităţile de la Bucureşti spun clar că vizează acest lucru. "În ceea ce priveşte MCV, părerea mea e că va fi practic aprope imposibil să se ridice în această vară, deşi poziţiile autorităţilor române sunt foarte clare. Nu e simplu deloc, sunt state membre care s-au pronunţat apăsat că doresc să continue acest mecanism, recunoscând că poate ar fi nevoie ca acest mecanism să fie aplicat şi altor state membre, care au poate mai mare nevoie de aplicarea acestui mecanism", a spus Orban. De asemenea, el a arătat că trebuie create condiţiile de către autorităţile române pentru ridicarea MCV în cursul anului viitor, înainte de aderarea Croaţiei la UE.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.