Economic

Romanii rămîn printre cei mai pesimişti consumatori din lume

Ziarul de Vrancea
1 mai 2012 682 vizualizări
Aşa arată un studiu realizat de compania de consultanţă Nielsen pentru 56 de ţări

Încrederea romanilor în economie s-a îmbunătăţit uşor în primul trimestru din 2012, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, însă ţara rămîne în categoria în care predomină pesimismul în rîndul consumatorilor, într-un clasament realizat de compania de consultanţă Nielsen pentru 56 de ţări În primul trimestru al anului, încrederea romanilor în economie a urcat cu un punct, la 61 de puncte, iar ţara s-a menţinut pe poziţia 47. Pe ultimele zece locuri în studiu se se află Polonia/Irlanda, Romania, Japonia, Spania, Franţa, Coreea de Sud, Croaţia/Italia, Portugalia, Grecia şi Ungaria. India s-a menţinut pe prima poziţie, cu de 123 puncte, sub recordul de 137 de puncte stabilit tot de statul asiatic în 2006, la un an de la lansarea sondajului trimestrial al Nielsen. India este urmată de Arabia Saudită, Filipine/Indonezia, Brazilia/China, Thailanda/ Malaezia, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Peru, Columbia/Norvegia şi Egipt. La nivel global, încrederea consumatorilor a urcat uşor faţă de trimestrul al patrulea al anului trecut, indicatorul avansînd cu cinci puncte, la 94 de puncte, susţinut de o revenire puternică în SUA. Aproape 55% din persoanele consultate au descris ca bună sau excelentă starea finanţelor personale pentru următoarele 12 luni, în urcare de la 52% în trimestrul anterior, în timp ce 33% au indicat că este o perioadă potrivită pentru a cumpăra bunuri pe care le doresc. Creşterea încrederii în SUA, de nouă puncte, la 92 de puncte, cel mai ridicat nivel din trimestrul al treilea din 2007 a depăşit creşterile din majoritatea celor 56 de ţări analizate.  Asia Pacific a fost în primul trimestru regiunea cu cea mai ridicată încredere din lume, urmată de America Latină. Ungaria a rămas din nou pe ultima poziţie în privinţa încrederii consumatorilor, chair dacă situaţia s-a îmbunătăţit uşor faţă de trimestrul anterior. ţara a fost afectată de incertitudinile privind asigurarea unui pachet preventiv de ajutor financiar de la UE şi FMI. Studiul a fost realizat în periaoda 10-27 februarie, prin intervievarea a 28.000 de persoane în 56 de ţări.

,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.