Economic

11 bănci spaniole sînt în pericol

Ziarul de Vrancea
30 apr 2012 730 vizualizări
Standard & Poor's a coborît ratingurile a 11 bănci spaniole, printre care giganţii Santander şi BBVA, şi a început evaluarea în vederea retrogradării pentru 7 instituţii de credit, un total de 16 bănci fiind afectate de acţiunile de ieri ale agenţiei de evaluare financiară

S&P a coborît vineri ratingul Spaniei cu două trepte, de la "A" la "BBB plus", din cauza situaţiei finanţelor publice şi recesiunii economice. De la începutul anului, agenţia a retrogradat ratingul Spaniei cu patru trepte.  Decizia de vineri are implicaţii negative pentru toate băncile spaniole cu rating mai bun sau similar cu cel al ţării, precum şi pentru instituţiile de credit care au primit sau ar putea primi sprijin de la guvern.  Astfel, S&P a retrogradat luni ratingurile datoriilor pe termen lung şi pe termen scurt a 11 bănci spaniole, a plasat sub evaluare în vederea retrogradării ratingurile pe termen lung şi scurt a şase bănci şi calificativul pe termen lung al unei instituţii de credit, se arată într-un comunicat transmis de agenţie. Santander, cea mai mare bancă spaniolă, are acum ratingul "A-", cu perspectivă negativă, de la "A plus", iar S&P a retrogradat totodată mai multe subsidiare ale grupului. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.