Economic

In Vrancea sunt 114 antrepozite fiscale si 42 mici producatori de vin

Ziarul de Vrancea
27 apr 2012 2817 vizualizări
In judeţul nostru există şi un antrepozit pentru biodiesel şi unul pentru butelii de aragaz u cei de la Vamă l-au prins pe un vasluian cu vin de Vrancea fără acte

Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni (DJAOV) Vrancea are înregistrate în prezent un număr de 114 antrepozite fiscale pentru producerea vinurilor, din care nu mai puţin de 16 aparţin SC Vincon SA. Lor li se alătură 42 de mici producători de vin şi un 32 de gospodării individuale. “De menţionat că marea majoritate a antrepozitelor revocate şi-au păstrat obiectul de activitate prin reautorizarea locaţiei respective, prin preluarea locaţiei de către un alt agent economic care ulterior a solicitat autorizarea sau prin înregistrarea ca “mic producător”. Doar unul din cele trei antrepozite nou autorizate este cu totul nou (şi societate nouă şi locaţie – construcţie nouă)”, se arată în situaţia prezentată de directorul Răduţă Boldeanu, la şedinţa Colegiului Prefectural de ieri. La ţuică şi rachiuri sînt înregistrate la Vamă 208 gospodării individuale deţinătoare de instalaţii de producţie, cu 8% mai mult decît numărul gospodăriilor înregistrate la 1 ianuarie 2011. La nivelul judeţului sînt eliberate 113 autorizaţii de comerţ angros de băuturi alcoolice, 33 de produse de tutun şi 37 de produse energetice. Pentru comercializarea en details de produse energetice, adică benzină, motorină, GPL, sînt autorizate în acest moment 89 de puncte. În Vrancea există un antrepozit fiscal autorizat pentru îmbutelierea produselor energetice în butelii tip aragaz pentru consum casnic, dar şi un antrepozit fiscal pentru producţie biodiesel. Principalele condiţii de autorizare sînt cele pentru producerea vinurilor. “Activitatea principală ce se desfăşoară pe teritoriul judeţului nostru, din punct de vedere al accizelor, este legată de producerea şi comercializarea vinurilor. Cu toate că încasările de accize pe acest domeniu sînt foarte mici, reprezentate de accizele încasate pentru băuturi spumoase şi spumante (acciza pentru vinuri liniştite fiind 0) această activitate este importantă prin contribuţiile la bugetul consolidat şi prin faptul că se asigură o piaţă de desfacere pentru produşi pe teritoriul judeţul (ţinînd cont şi de potenţialul viticol al zonei)”, se arată în datele prezentate de directorul DJAOV, Răduţă Boldeanu. (Mihai BOICU)

Şofer din Vaslui prins cu 400 litri vin fără acte

Inspectorii  vamali din cadrul echipelor mobile ale Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Vrancea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza judeţului, au confiscat 400 litri vin alb şi au aplicat  amenzi în valoare de 1.500 lei. Ieri,  în jurul orei 14.00 inspectorii vamali au oprit în trafic, în  punctul de control Tişiţa -DN2, un autoturism  marca Dacia Logan,  înmatriculat  în judeţul Vaslui. În urma controlului fizic efectuat au identificat în recipiente de plastic de 20 litri  cantitatea de 400 litri vin alb, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă. Reprezentanţii autorităţii vamale au dispus reţinerea mărfurilor descoperite în vederea confiscării şi au sancţionat şoferul în cauză cu amendă în cuantum de 1.500 lei. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.