Economic

Jumătate din Garda Financiară se mută pe frontieră

Mihai Boicu
25 apr 2012 1551 vizualizări
Comisarii vor merge prin rotaţie la frontieră pentru a monitoriza traficul rutier intracomunitar u din 12 comisari operativi, jumătate s-ar putea duce la secţiile de la graniţa ţării

Vremurile liniştite din Garda Financiară Vrancea au apus. În loc să-i ia la bani mărunţi pe agenţii economici din judeţ, comisarii vor merge la hotare pentru a combate evaziunea fiscală. Începînd din 15 martie, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a decis ca fiecare judeţ să trimită prin rotaţie echipe la frontiere. Comisarii vor avea ca sarcină monitorizarea transportului rutier de mărfuri din UE, pentru a depista firmele care încearcă să evite plata TVA la achiziţiile intracomunitare, una din marile găuri ale bugetului ţării. În prezent, după restructurarea care a avut loc anul trecut, secţia Vrancea a Gărzii Financiare a rămas cu 12 comisari care lucrează pe teren, împărţiţi în echipe de cîte doi. Iniţial, se discuta ca la secţiile Gărzii de la graniţă să plece trei echipe, însă pînă acum nu s-a primit nici un document oficial în acest sens de la conducerea centrală a instituţiei. “Monitorizarea transportului rutier este o măsură de prevenire care s-a dovedit că este foarte bună şi care va reduce drastic fenomenul evaziunii fiscale. Noi ne vom desfăşura activitatea cu un efort ceva mai mare şi vom fi prezenţi la toate acţiunile pe care le avem. Faptul că se dublează volumul de muncă este foarte bine şi de asta sîntem în această instituţie, pentru a face faţă tuturor situaţiilor care sînt impuse”, a declarat comisarul şef Adrian Buzdrug. Acesta se aşteaptă ca subordonaţii săi să fie chemaţi la datorie în următoarele săptămînii. Dacă numărul celor plecaţi va fi stabilit de la Bucureşti, persoanele vor fi nominalizate de Adrian Buzdrug. Comisarul şef spune că evaziunea la TVA intracomunitar se face prin derularea de operaţiuni pe firme fantomă sau aducerea unui volum foarte de mărfuri pe numele numele unor societăţi care dispar înainte de data de 25 a lunii, atunci cînd trebuie declarate obligaţiile fiscale. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vali, acum 4381 zile, 4 ore, 22 minute, 4 secunde
In sfarsit , i-a pus la treaba si pe astia.Stau numai la mica ciupeala prin oras in timp ce tir-urile se plimba nestingherite pe E85 cu marfa de contrabanda.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.