Economic

Profitul Coca-Cola a crescut la peste 2 miliarde de dolari

Valentin Muscă
17 apr 2012 1484 vizualizări
Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritore din lume, a crescut cu 7,9% în primul trimestru, la 2,05 miliarde de dolari, rezultatul, peste aşteptările analiştilor, fiind susţinut de cererea din America de Nord, transmite Bloomberg.

În primul trimestru al anului trecut, profitul Coca-Cola a fost de 1,9 miliarde de dolari. Profitul pe acţiune, de 89 de cenţi, s-a situat peste estimările de 87 de cenţi ale analiştilor consultaţi de Bloomberg.
Volumul vînzărilor în Statele Unite, unde industria băuturilor răcoritoare se află în declin de şapte ani, a urcat cu 2%, contribuind la un avans la nivel global de 5%.
Veniturile au avansat cu 5,9%, la 11,1 miliarde de dolari.
Vînzările de băuturi răcoritoare au avut o evoluţie bună şi pe pieţele emergente, precum India sau China, unde numărul consumatorilor din clasa mijlocie este în creştere. Pe pieţele mature, America de Nord şi Europa de Vest, creşterea este mai lentă şi mai dificil de obţinut, ca urmare a preocupării consumatorilor privind sănătatea şi a situaţiei economice, notează Reuters.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.