Economic

Seminar la Gresu: “Voluntariatul - (re)sursa pentru dezvoltare”

Mihai Boicu
16 apr 2012 1470 vizualizări
In perioada 17 - 22 aprilie la Greşu va avea loc un seminar naţional pe tema dezoltării locale cu ajutorul voluntarilor

Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar (APC) Focşani implementează în perioada 1 decembrie 2011 – 30 septembrie 2012 proiectul “Voluntariatul – (re)sursa pentru dezvoltare”. Acesta se adresează tinerilor din Focşani şi din cinci comune din zona de munte a judeţului: Valea Sării, Năruja, Paltin, Bîrseşti şi Tulnici. Proiectul este finanţat de UE prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 5.1 - Întîlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret. “Proiectul are ca şi scop dezvoltarea unui sistem de bune practici în domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea economică locală, cu activităţi specifice zonei montane, structurat pe etapele de validare şi certificare a competenţei voluntarilor”, informează APC. Obiectivul constă în informarea a unui număr de cel puţin 20 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale vrîncene din zona de munte cu privire la dezvoltarea economică locală prin intermediul voluntariatului. Ca urmare, începînd de astăzi şi pînă pe 22 aprilie, la Greşu, în comuna Tulnici, se va desfăşura seminarul naţional “Voluntariatul – (re)sursa pentru dezvoltare”, cu tineri din ONG-uri şi reprezentanţi ai Reţelei Naţionale a Centrelor de Voluntariat. Organizatorii vor selecta dintre participanţii la seminar cinci reprezentanţi ONG care vor deveni parteneri în organizarea activităţilor ulterioare la nivel naţional, în regiunile montane din care fac parte. “Cei cinci parteneri vor avea ca responsabilitate selecţia a cel puţin trei tineri voluntari pe plan local care se pot implica direct în toate activităţile proiectului, respectiv activităţi de culegere a datelor, diseminare a informaţiilor, comunicare pe plan local cu autorităţile locale, comunitatea, evaluare etc”, se precizează în comunicatul APC. Informaţii suplimentare puteţi obţine prin email bcc_focsani@vrancea.info, persoana de contact Cristian Neagu – coordonator proiect. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4382 zile, 11 ore, 46 minute, 26 secunde
Sa intelegem ca autoritatile doresc sa reduca salariul minim la 0 (zero) lei ? Pai nu va e rusine mah nesimtitilor, tot sa pacaliti tinerii astia permanent sa va faca voua tot felul de chestii pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.