Economic

Franta si Germania par sa evite recesiunea, zona euro se contracta

Ziarul de Vrancea
16 apr 2012 1312 vizualizări
Exporturile zonei euro au crescut surprinzător în februarie, cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, generînd un excedent comercial de 2,8 miliarde de euro, susţinute de livrările de automobile şi utilaje ale Franţei şi Germaniei, potrivit datelor Eurostat, transmite Reuters.

Cele 17 state din uniunea monetară au înregistrat în februarie anul trecut un deficit comercial de 2,8 miliarde de euro.
Importurile au urcat cu 7% în februarie, susţinute în cea mai mare parte de cererea pentru petrolul şi gazele din Rusia, determinată de valul de frig din perioada respectivă.
Analiştii anticipează că economia zonei euro se va contracta cu circa 0,3% în acest an, dar declinul maschează diferenţe mari între statele din regiune, fiind probabil ca Franţa şi Germania să evite recesiunea.
În plus, activităţile economice s-ar putea intensifica în a doua parte a anului, susţinute de cererea din China şi Statele Unite pentru bunuri europene.
"Creşterea economică din Germania rămîne solidă, dar PIB-ul ţărilor periferice continuă să se contracte", a declarat Erik Nielsen, economist şef la UniCredit.
În ianuarie, cea mai recentă lună pentru care există date privind activităţile comerciale la nivel de ţări, exporturile de bunuri ale Franţei şi Germaniei au urcat cu cîte 9%.
Grecia şi Portugalia, aflate în recesiune şi salvate de la insolvenţă prin programe internaţionale de sprijin, au înregistrat deficite comerciale în ianuarie. Deficitul Italiei a fost cel mai mare din regiune în ianuarie, de 4,3 miliarde de euro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.