Economic

Guvernul norvegian pregateste expulzarea cersetorilor

Ziarul de Vrancea
16 apr 2012 721 vizualizări
Guvernul norvegian de centru-stînga intenţionează să introducă în Parlament o propunere de lege care să permită poliţiei să expulzeze cerşetorii străini suspectaţi că fac parte din grupări organizate sau că sînt victime ale traficului de persoane

 Propunerea este o reacţie la numărul mare de cerşetori veniţi în ultimii ani în Norvegia, în special din România. Legea care interzicea cerşitul a fost abrogată în 2006, iar din 2007 au început să apară numeroşi cerşetori din România şi Bulgaria. Plîngeri au fost înregistrate chiar de atunci, în special în legătură cu cerşetorii români, consideraţi de multe ori agresivi şi membri ai unor reţele organizate. Cotidianul Aftenposten a anunţat vineri că noua lege care urmăreşte expulzarea cerşetorilor controlaţi de reţele organizate va fi înaintată spre sfîrşitul anului. Ministrul Justiţiei, Grete Faremo, a subliniat că cerşitul va rămîne în general legal şi că noua lege nu va face discriminare între norvegieni şi ceilalţi. Ea a recunoscut că poliţia va trebui să supravegheze atent cerşetorii pentru a descoperi indiciile unui trafic de fiinţe umane sau al unei reţele de cerşetorie organizată. Pentru moment nu este clar cum îi va urmări pe cei bănuiţi că ar fi în spatele unor astfel de infracţiuni.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.