Economic

Comercianţii de peşte, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

Sorin Tudose
9 apr 2012 1163 vizualizări
De Florii, cele mai mari probleme au fost cu peştele congelat

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Vrancea au desfăşurat în ultima vreme o acţiune tematică în care au controlat comercianţii de peşte, mai ales că de Florii a fost dezlegare la peşte şi s-au vîndut cantităţi record, în special de scrumbie şi macrou. Dacă la preţul produselor, care a crescut în week-end, comisarii nu au avut de comentat, în schimb au găsit nereguli la calitatea mărfii. La doi operatori economici s-a constatat comercializarea de peşte congelat depozitat direct în incinta frigorifică, neambalat şi fără etichetă. Alţi doi comercianţi vindeau peşte congelat vrac fără ca mijloacele de cîntărire să fie marcate cu anul ultimei verificări metrologice şi fără a se putea prezenta buletin de verificare metrologică. În ceea ce priveşte încadrarea în data durabilităţii minimale, doar un singur operator economic a fost găsit cu produse expirate, şi anume salată de icre. La o unitate s-au identificat la comercializare sprot sărat şi sprot marinat în casolete 500g/buc. Acestea erau închise cu folie plastic, ambalajul era etichetat, dar cu toate că pe etichetă era marcată temperatura de păstrare 0-8 C, şi unitatea este dotată cu incinte de refrigerare, alimentul era expus la temperatura mediului ambiant. Controlul tematic s-a finalizat cu întocmirea a 19 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat nouă avertismente scrise şi 18 amenzi contravenţionale în valoare de 20.500 lei. S-a oprit temporar de la comercializare o cantitate totală de 62 kg de diverse sortimente peşte, în valoare de 744 lei. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
curcuta, acum 4398 zile, 2 ore, 55 minute, 47 secunde
Nu stiu cum de a scapat contolului un lot de macrou congelat comercializat la boxele din piata ,care dupa ce era pus pe gratar incepea sa miste capul.. ...sau crapul comercializat care avea 3kg la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.