Economic

Tichetele pentru programul Rabla vin astăzi în Vrancea

Aurelian Ivan
3 apr 2012 2478 vizualizări
In acest an sînt şase colectori în judeţ care preiau maşini vechi pentru casare u zeci de persoane au lăsat maşinile uzate în custodie la centrele REMAT pentru a fi sigure că vor primi tichetele valorice

S-a dat startul la programul Rabla 2012. Anul acesta vor fi scoase din circulaţie doar 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei pentru acest proiect. Suma este mai mica faţă de anul trecut, cînd s-a alocat, în două etape, 456 milioane lei pentru scoaterea din uz a 120.000 de autovehicule. Proprietarii de maşini vechi sînt aşteptaţi de astăzi la centrele de casare. În schimbul rablei vor primi un tichet pe care îl pot folosi la cumpărarea unui autoturism nou. Sînt mulţi proprietari care şi-au lăsat rablele în custodie ca să prindă rînd la tichete. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice. Prin Programul Rabla, în ultimii 2 ani au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, din care 40.269 de origine autohtonă. La programul Rabla 2012 pot participa doar proprietarii care nu şi-au casat alte maşini prin acest program în anii anteriori. Autoturismul trebuie fie mai vechi de 10 ani şi în stare de funcţionare.
 
Programul Rabla poate fi accesat şi de instituţii

Începînd de anul trecut, instituţiile publice se pot înscrie în Programul Rabla, fiind posibilă achiziţionarea de autoturisme prin acest program finanţat de stat. Pentru a-l putea accesa, instituţiile trebuie să se finanţeze integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, după caz. În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional instituţiile publice se pot folosi şi de venituriile proprii. Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la programul "Rabla" precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz sînt publicate pe site-ul Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul secţiunii "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012". În Vrancea au fost validate pentru a primi rablele cîteva firme în acest an. (A. IVAN)

Lista firmelor din Vrancea care pot prelua "rable" în 2012

SC Remat S.A Focşani, strada Milcov nr 38, Focşani
SC Auto Marius S.R.L, strada Inului nr 7, Focşani
SC Geteor Invest COM S.R.L, Calea Munteniei nr 29
SC Vigauto, sat Bizigheşti, comuna Garoafa
Sc Automond S.R.L strada Calea Munteniei km 180-500
SC Panjunior 2001 SRL, sat Bizigheşti, comuna Garoafa

Sursa: site-ul Adiministraţiei Fondului de Mediu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristian, acum 4311 zile, 22 ore, 16 minute, 16 secunde
nu e inca functional programul la colectorii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.