Economic

Patronatele din turism se ciondănesc pe sistemul all inclusiv

Ziarul de Vrancea
16 mar 2012 996 vizualizări
La cîteva zile după ce şeful Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc a declarat că sistemul all inclusiv duce la alcoolism şi obezitate, preşedintele unei alte asociaţii patronale a afirmat că aveam nevoie ca de aer de el

Turismul romanesc are nevoie de sistemul all inclusive pentru a deveni atractiv şi a concura cu pieţele care au dezvoltat acest sistem, susţine Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii, condusă de fostul ministru de profil Dan Matei Agathon, ca reacţie la criticile altui patronat din domeniu. "Nu vom putea să atragem numeroşii turişti străini care caută bilete all inclusive dacă nu punem la punct oferte asemănătoare cu cele din Turcia, Grecia sau chiar Bulgaria. Declaraţiile referitoare la obezitatea sau alcoolismul născut din all inclusive sînt cel puţin neavenite. Ar trebui să întrebăm reprezentanţii operatorilor TUI, Thomas Cook - Neckermann sau ITS dacă milioanele lor de clienţi pentru all inclusive sînt obezi şi alcoolici ca să vedem dacă această declaraţie este serioasă sau dacă dovedeşte doar necunoaşterea pieţei turistice mondiale", se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii. Sursa citată susţine că "presupuşi reprezentanţi ai turismului romanesc" ţin lucrurile pe loc şi practică turismul ca în urmă cu 50 de ani, ceea ce face ca atît turişti străini cît şi romani să prefere destinaţii străine, cu servicii all inclusive. Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, a declarat miercuri că sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă. Şi preşedintele ANAT, Corina Martin, spune că sistemul all inclusive nu este o soluţie pentru litoralul romanesc, pentru că turiştii vor să mănînce de fiecare dată la restaurante diferite. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat joi că sistemul all inclusive nu duce la obezitate, dar că el nu îl preferă, pentru că vrea diversitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.