Economic

Hotelierii nu vor all inclusive fiindcă duce la obezitate şi alcoolism

Ziarul de Vrancea
14 mar 2012 867 vizualizări
"Pentru că sînt medic de profesie vă pot spune că sistemul all inclusive dăunează grav sănătăţii”, a spus preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc

Sistemul all inclusive în hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, ca reacţie la declaraţia ministrului Cristian Petrescu potrivit căruia introducerea sistemului ar creşte numărul turiştilor. "Pentru că sînt medic de profesie vă pot spune că sistemul all inclusive dăunează grav sănătăţii. El duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă", a spus Murad, care deţine mai multe hoteluri pe litoral şi în Bucureşti. Şi preşedintele ANAT, Corina Martin, spune că sistemul all inclusive nu este o soluţie pentru litoralul romanesc, pentru că turiştii vor să mănînce de fiecare dată la restaurante diferite. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat săptămîna trecută, la tîrgul de turism de la Berlin, că hotelierii de pe litoral cîştigă mai mult din mîncare dacă nu vînd pachete all inclusive, deşi acest sistem le-ar aduce mai mulţi turişti. "Părerea mea este că pierd turişti şi evident că pierd, dar dacă dînşilor le convine să ţină hotelurile aşa, fără all inclusive, şi calculele lor relevă că merită aşa, e afacerea dînşilor. Cei care ar trebui să ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil că nu sînt atît de rentabile pentru ei cum sînt mesele dacă le vînd separat", a spus ministrul. El afirmă că hotelierii ar trebui să înţeleagă că un profit mai mic de la mai mulţi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai puţini turişti. Imaginea turismului romanesc în străinătate este mai proastă decît înainte de anul 1990, şi aşa se explică numărul mic al turişti străini care vin în ultimii ani pe litoral, comparativ cu cei care ajungeau în urmă cu peste 20 de ani, au mai spus ieri reprezentanţii patronatelor din turism. "După 22 de ani, Romania contează foarte puţin ca destinaţie turistică pe piaţa internaţională. Conta mai mult înainte de 1989", a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin, la conferinţa de deschidere a Tîrgului de Turism al Romaniei, care se va desfăşura între 15 şi 18 martie la Romexpo. Potrivit reprezentanţilor patronatelor, în ultimii ani vin pe litoral maxim cîteva zeci de mii de turişti străini, spre deosebire de sutele de mii de străini prezenţi în stațiunile de la Marea Neagră înainte de 1989. "Ca să refacem imaginea turismului romanesc şi să o aducem măcar la nivelul pe care îl avea înainte de 1990 ar trebui să investim în promovare cîteva miliarde de euro", a spus Mohammad Murad. El spune că imaginea turismului este stricată şi pe plan intern, inclusiv de către MDRT, ai cărui şefi au vorbit permanent de evaziune, dar acţiunile au lipsit. "De ani de zile vorbim de evaziune, dar nu l-am văzut pe niciunul legat pentru asta", a afirmat Murad. Reprezentanţii patronatelor au susţinut că o parte din banii alocaţi în ultimii ani pentru promovare externă au fost cheltuiţi fără niciun folos.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.